PREDLAŽU KONFERENCIJU ZA MEDIJE PREDSTAVNIKA NKT-A

Demos: Osnažiti transparentnost NKT

"Posebno je potrebno precizno izvještavati o prikupljenim sredstvima i njihovoj namjeni. Tim prije što je dosadašnja praksa funkcionisanja vlasti kada je u pitanju raspodjela sredstava bila često manipulatorska i sklona koruptivnim radnjama različitog tipa", kaže se u saopštenju
1490 pregleda 5 komentar(a)
Demos, Foto: Demos, Demos, Demos, Demos, Demos, Demos
Demos, Foto: Demos, Demos, Demos, Demos, Demos, Demos
04.04.2020. 11:21h

Podržavajući ispoljenu spremnost zdravstvenih organa da redovno informišu građane o toku borbe sa virusom Covid-19, što je svakako pohvalno, smatramo da bi umjesto dvije konferencije predstavnika zdravstva javnosti bilo dragocjeno da jedan termin bude rezervisan za Nacionalno koordinaciono tijelo, saopšteno je iz Demosa.

Oni smatraju da bi na taj osim podataka o medicinskom aspektu,dnevno dobijali  i ostale bitne podatke. 

"Tako bi osim ključnih informacija o činjenicama i okolnostima vezanim za medicinski aspekt borbe sa virusom bili u prilici da na dnevnom nivou dobijamo i ostale podatke, važne za situaciju u kojoj se nalazimo. I u dijelu konferencije NKT bi se uvijek našlo mjesta za poslednje izvještaje o medicinskom stanju na terenu", navodi se u saopštenju.

Od velikog interesa građana su, kako saopptavaju  i mjere koje preduzima NKT na više polja.

"Posebno je potrebno precizno izvještavati o prikupljenim sredstvima i njihovoj namjeni. Tim prije što je dosadašnja praksa funkcionisanja vlasti kada je u pitanju raspodjela sredstava bila često manipulatorska i sklona koruptivnim radnjama različitog tipa", kaže se u saopštenju.

"Demos smatra da krajnje transparentan vid komunikacije sa javnošću jeste imperativ u ovako teškom trenutku. Razumije se, javnim radom bi se ostavilo mnogo manje prostora za eventualne sumnje i nejasnoće", zaključeno je u saopštenju.