"I DALJE ĆU POMAGATI LJUDIMA U NEVOLJI"

Popović: Biće mi čast da robijam jer sam starici od 90 godina odnijela hranu

"Sve mjere koje se preporučuju, sve moguće propise, ispoštovala sam sa svojim kolegama kada sam otišla da starici u durmitorskom selu dostavim humanitarnu pomoć koju upravo iz razloga pojačane odgovornosti i opreza nismo ostavili čak ni na kućnom pragu već u neposrednoj blizini njenog doma"
7769 pregleda 18 komentar(a)
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora, Demokratska Crna Gora
Popović, Foto: Demokratska Crna Gora, Demokratska Crna Gora

Biće mi čast da robijam što sam na Žabljaku odniijela hranu starici od blizu 90 godina, poručila je poslanica Demokratske Crne Gore Zdenka Popović.

Popović je bila među funkcionerima Demokratske Crne Gore koji su po nalogu tužioca pozvani da daju izjave u svojstvu građanina, jer je "dijeljenje humanitarne pomoći nije dozvoljeno bez saglasnosti operativnog štaba".

"U okolnostima pandemije koja nije zaobišla ni Crnu Goru, podrazumijeva se, ali nije suvišno istaći, da se od svih nas očekuje pojačana doza odgovornosti i opreza, kako zbog svog, tako i zbog zdravlja drugih. Sve mjere koje se preporučuju, sve moguće propise, ispoštovala sam sa svojim kolegama kada sam otišla da starici u durmitorskom selu dostavim humanitarnu pomoć koju upravo iz razloga pojačane odgovornosti i opreza nismo ostavili čak ni na kućnom pragu već u neposrednoj blizini njenog doma", navela je Popović.

U saopštenju poslanica Demokrata je pitala da li im "treba odobrenje Milutina Simovića da budemo ljudi i pomognemo drugima u nevolji?"

"Odgovorite nam gospodo iz DPS-a ko je vršio obuku, kad je i ko izdao licence za dostavljanje hrane dostavljačima iz ugostiteljskih objekata iza kojih se kriju visoki funkcioneri DPS-a. To su one firme, gospodo iz DPS-a koji dostavljaju hranu domaćinsvima samo pod uslovom ako član domaćinstva isto i papreno plati. Ukoliko je motiv zbog kojeg smo uhapšeni briga za zdravlje stanovništva kojem smo dijelili namirnice i sredstva za ličnu higijenu, zbog čega ta briga nije ispoljena prije nego što smo mi posjetili žabljačka domaćinstva? Umjesto što nas hapse, neka odgovore javnosti osjećaju li se odgovornim zato što starce i starice na Žabljaku niko nije posjetio, niti ih pitao da li im šta treba, prije našeg dolaska", navela je Popović.

Poručila je da će i dalje biti sa građanima.

"I dalje ću pomagati ljudima u nevolji. Gospodo iz DPS-a i prva familijo Đukanović, spremna sam za Spuž i to ovog trena, ali za razliku od vas ne kao neko ko je pokrao i ojadio Crnu Goru, ne kao neko ko je isisao iz KAP-a 800 miliona eura, ne kao neko ko je svom bratu poklonio 11 miliona eura naših para u aferi Limenka, ne kao multimilionerka poput šefa režima, koji uzgred jedan cent nije dao u humanitarne svrhe", navela je Popović.