Ćeman: Marković koristi pandemiju koronavirusa za nezakonito pozicioniranje kadrova

"Vlast Demokratske partije socijalista (DPS) na sve načine koristi pandemiju izazvanu koronavirusom da ostvari svoje usko partijske interese"
2196 pregleda 2 komentar(a)
Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman saopštio je danas da predsjednik Vlade Crne Gore, Duško Marković koristi pandemiju koronavirusa za nezakonito pozicioniranje kadrova.

"Vlast Demokratske partije socijalista (DPS) na sve načine koristi pandemiju izazvanu koronavirusom da ostvari svoje usko partijske interese. Tako Duško Marković sprovodi partijsku agendu i kada je u pitanju proces porobljavanja državnih institucija. Nakon postavljanja Sretena Radonjića na čelo Savjeta Agencije za zaštitu podataka ličnosti, proces potpune kontrole ovog organa zaokružen je izborom još jednog prepoznatljivog kadra iz redova režima. Tako je potpuno nezakonito na čelo Agencije za zaštitu podataka ličnosti izabran Ivan Medojević nekadašnji funkcioner Vlade Crne Gore. Da je namjera dvojca Marković-Radonjić bila da po svaku cijenu "proguraju" svog čovjeka na čelo Agencije, potvrđuje činjenica da je to urađeno potpuno nezakonito", istakao je Ćeman.

On je dodao da u trenutku izbora na čelo Agencije, Medojević nije bio nezavisan, već je pokrivao poziciju v.d. generalnog direktora Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje u Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT).

"Članom 49 stav 2 Zakona zaštiti podataka ličnosti propisano je da je Agencija u svom radu samostalna i nezavisna, a preduslov za ostvarivanje samostalnosti i nezavisnosti je da se na čelne funkcije u AZLP imenuju lica koja su nesumnjivo nezavisna od izvršne vlasti. Sreten Radonjić je znao za ove činjenice istog dana kada je Savjet AZLP-a većinom glasova odlučio da podrži Medojevićevu kandidaturu i to 3. aprila 2020.godine. Time je prekršen član 54 stav 3 istog zakona. Dakle, Marković nastavlja sa svojim nedjelima, koristeći pandemiju za nezakonita pozicioniranja kadrova. Marković i Radonjić su očito prilikom sačinjavanja ovog plana pomislili da javnost neće obraćati pažnju koja je usmjerena prema glavnoj temi, a to je pandemija i borba za život i zdravlje", poručio je Ćeman.

Povezani članci

03. April 2020.

Medojević direktor AZLP

On je kazao da je ovo još jedan slučaj koji pokazuje podmuklost Vlade Crne Gore, Markovića i DPS-a.

"Ne biraju način niti vrijeme za kršenje zakona i ostvarivanje partijskih ciljeva", zaključio je Ćeman.

Bonus video: