Tina Raičević: Glavni pregovarač ispregovarao nezakonite plate

Raičević navodi da je ovaj skandal težak udarac crnogorskoj državi i njenom daljem pregovaračkom procesu na putu ka EU
317 pregleda 21 komentar(a)
Tina Raičević, Foto: Demos
Tina Raičević, Foto: Demos
Ažurirano: 20.02.2018. 12:24h

Težnja Andrije Pejovića da primi nekoliko plata za jedan posao je svojstvena onima koji teže nepoštovanju zakona i korupcionaškim operacijama, ocjenjuje Tina Raičević, članica GO DEMOS-a.

Ona navodi da "problem većine takvih jeste u tome što ne uspjevaju da nađu pokrovitelje i pomagače koji bi im to omogućili".

"Ministar Pejović ih je našao u Vladi i Glavnom odboru stranke čiji je član. Bez tih pokrovitelja Pejović nije mogao izvesti ovu novčano - uzurpatorsku operaciju. Jasno je svima da za platni spisak i primljene iznose članova Vlade nisu odgovorne tehničke osobe sa šaltera već jedino Vlada koja je po Ustavu i zakonu odgovorna za stanje u društvu, a time valjda i za zakonitost primljenih plata svojih članova. U svakoj elementarno demokratskoj zemlji ovakav skandal, zaista rijetkih dimenzija, bi za posljedicu, pored pravnog sankcionisanja počinioca, imao i pad Vlade", piše u saopštenju Raičević-

Ona dodaje i da je ovaj skandal težak udarac crnogorskoj državi i njenom daljem pregovaračkom procesu na putu ka EU.

"Takođe je više nego jasno da bez političkog pokroviteljstva svoje partije čiji je funkcioner u svojstvu člana Glavnog odbora DPS-a - Pejović se vjerovatno ne bi ni upuštao u ovaj drzak čin ličnog, nezkonitog zahvata prema budžetu, tj. prema sredstvima građana ove zemlje. Javnost dobro zna da neobuzdane skorojevićke pohlepe u Crnoj Gori dolaze upravo iz vrha vlasti, posebno partije na vlasti I njihovih klijenata. Naime, ispostavilo se da je glavni pregovarač sa Evropskom unijom svih poglavlja pa i onog njavažnijeg u vezi sa izgrađivanjem pravne države, jeste zapravo lokalni uzurpator naučene evropske retorike koji je na nezakoniti način primao novac od vlade čiji je član", zaključuje se.

Bonus video: