URA: Dobro je što se odustalo od apsurdne ideje pošumljavanja Sinjajevine

„Na taj način se ugrožava prirodni ekosistem na Sinjajevini i drago nam je da je Ministarstvo odbrane odustalo od realizacije ove akcije“, poručila je Jokić
1926 pregleda 1 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA, GP URA, GP URA
GP URA, Foto: GP URA, GP URA, GP URA

Raduje nas informacija da će Ministarstvo odbrane obustaviti dalje pošumljavanje na području Sinjajevine i da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma ponudilo pomoć za aktivnosti koje će doprinijeti zaštiti postojećeg ekosistema pašnjaka i livada na tom području, saopštila je danas Ljiljana Jokić ispred Građanskog pokreta URA.

Ona podsjeća da je URA u decembru prošle godine podnijela krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Predraga Boškovića zbog sadnje 3.000 sadnica smrče i bora, kao i plana da se u narednom periodu zasadi 100.000 stabala.

„Na taj način se ugrožava prirodni ekosistem na Sinjajevini i drago nam je da je Ministarstvo odbrane odustalo od realizacije ove akcije“, poručila je Jokić.

Ona tvrdi da se akcije koje sprovodi Ministarstvo odbrane na Sinjajevini sprovode sa ciljem izgradnje vježbovno-strelišnog poligona.

„Smatram da plan da se sadi 100.000 stabala na jednom od navjećih pašnjaka u Evropi nije bio razuman potez Ministarstva odbrane. Postoje mnoga područja u Crnoj Gori koja su uništena u požarima i njih treba pošumljavati“, ističe Jokić.

Dodaje da je ideja da se pošumljava jedan od najvećih pašnjaka u Evropi i da se na njemu gradi vojni poligon apsurdna.

„URA se nastaviti da se bori da Sinjajevina postane park prirode i za zelenu Crnu Goru“ zaključila je Jokić.

Bonus video: