Rovčanin: Foteljaši iz NKT zaštićeni od svake odgovornosti, umjesto njih se morao označiti krivac

"Nadležni iz Uprave policije su već na pres konferenciji očigledno donijeli i presudu da je osumnjičeni kriv, time nepoštujući pretposravku nevinosti i pravo na pravično suđenje"
4452 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate
Nikola Rovčanin, Foto: Demokrate

Da licemjerstvo Uprave policije, ministra unutrašnjih poslova i Vlade Crne Gore nema granicu pokazuje i slučaj hapšenja zaposlenog u IT sektoru Doma zdravlja, saopštio je danas Nikola Rovčanin, portparol Demokratske Crne Gore.

Službenik Doma zdravlja Podgorica Rade Milović uhapšen je zbog sumnje da je objavio spisak podataka oboljelih u Podgorici od koronavirusa.

"Nadležni iz Uprave policije su već na pres konferenciji očigledno donijeli i presudu da je osumnjičeni kriv, time nepoštujući pretposravku nevinosti i pravo na pravično suđenje. U policijskoj državi, u kojoj se šefovi organizovanih kriminalnih grupa slobodno šetaju ulicama i kojoj šef jedne od kriminalnih grupa iz Demokratske partije socijalista (DPS), koji je državu oštetio za preko 200 miliona eura maše iz Beograda zbijajući pošalice na njihov račun, teatralno se privodi pravdi službenik, za kojeg se sumnja da je proslijedio spisak oboljelih", istakao je Rovčanin.

On je dodao da međutim, po izjavi porodice osumnjičenog, taj spisak je proslijeđen uz nalog koji je dobijen od pretpostavljenih, a vrlo je vjerovatno da je neko od pretpostavljenih upravo dio Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT).

Porodica Rada Milovića, osumnjičenog za neovlašćeno korišćenje ličnih podataka - spiska oboljelih od COVID-19 poslala je juče demant u kojem iznosi ogorčenost što su "pojedini mediji iznijeli grubu neistinu da je "objavio" sporni spisak", što je, kako tvrde, "krajnje netačna i tendeciozna i senzacionalstička objava".

"Naravno, foteljaši iz NKT su zaštićeni od svake odgovornosti, pa se umjesto njih morao označiti krivac. Istovremeno krivaca za objavljivanje prethodnih spiskova na sajtu Vlade, u kojima su povrijeđena prava na privatnost građana objavljivanjem njihovih kućnih adresa i jedinstvenih matičnih brojeva, nije bilo. Nije bilo krivaca ni u slučaju Limenka, ni u slučaju Koverta, ni u slučajevima Bazar, Carine, Gornja Zeta, domen .me, ali kada treba simulirati pravnu državu tu su teatralna hapšenja građana, dok se kriminalci odgovorni u gore navedenim slučajevima i dalje nalaze na rukovodećim pozicijama u državi", poručio je Rovčanin.

Bonus video: