Uplata Jeleni Radonjić legla poslije tri godine?

U odgovoru iz Sekretarijata parlamenta navodi se da “pomoćnici generalnog sekretara Jeleni Radonjić sredstva za rješavanje stambenog pitanja nijesu opredjeljivana tokom 2017, 2018, 2019, ni tokom tekuće 2020. godine, već u novembru 2016. godine“
7142 pregleda 1 komentar(a)
Jovićević nije razjasnio dilemu, Foto: Filip Roganović
Jovićević nije razjasnio dilemu, Foto: Filip Roganović

Pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Crne Gore Jelena Radonjić ove godine nije dobila nova sredstva za rješavanje stambenog pitanja, tvrde iz parlamenta.

U dokumentu Generalnog sekretarijata Skupštine, u koji su “Vijesti” imale uvid, piše da su “osim raspodjele kredita zaposlenima iz 2018. posredstvom Komisije za stambena pitanja početkom 2020. uplaćena sredstva zaposlenima u Skupštini, navedenim u sljedećij tabeli...” Slijede imena Radonjićevićeve i Vlatka Šćepanovića, sekretara Zakonodavnog odbora pored kojih piše 40.000 eura, kao i još sedam službenika za koje su navedeni iznosi od po 10 hiljada eura.

U odgovoru iz Sekretarijata parlamenta navodi se da “pomoćnici generalnog sekretara Jeleni Radonjić sredstva za rješavanje stambenog pitanja nijesu opredjeljivana tokom 2017, 2018, 2019, ni tokom tekuće 2020. godine, već u novembru 2016. godine“.

Ne objašnjava se po kom osnovu je Radonjićevoj u 2020. godini isplaćen novac i da li je to onaj koji je odobren još 2016. godine.

Na spisku funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima 6.aprila 2017. godine a koji je prošle godine objavila Komisija za stambena pitanja Vlade, nalazi se i ime Radonjićeve. Šćepanovića i ostalih službenika nema na tom spisku.

Podaci Generalnog sekretarijata Skupštine, kojim rukovodi Aleksandar Jovićević, pokazuju da su u januaru ove godine podršku za rješenje stambenog pitanja ukupno dobila 54 službenika parlamenta, od onih u kabinetu predsjednika Skupštine i Generalnom sekretarijatu, pa do upisničara i vozača.

U toj kvoti je i devetoro kojima je novac uplaćen, te 45 službenika kojima su ove godine, kako se navodi u dokumentu, odobrena sredstva za poboljšanje uslova stanovanja.

Bonus video: