Vuksanović-Stanković: Koronavirus pokazao neprocjenjivu vrijednost ljekara i medicinskog osoblja

Ona je dodala da napor koju pokazuju u ovom teškom trenutku po cjelokupno društvo, uspijeva da nadomjesti mnoge manjkavosti i devijacije koje postoje u zdravstvenom sistemu, a zbog čega, kako tvrdi Vuksanović-Stanković, ljekari i ostalo medicinsko osoblje godinama nemaju adekvatne uslove za rad
3215 pregleda 3 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: PR Centar
Draginja Vuksanović, Foto: PR Centar

Socijaldemokratska partija (SDP) iskazuje ogromnu zahvalnost velikom broju medicinskih radnika, ljekarima i kompletnom medicinskom osoblju, koji se nalaze na prvoj liniji odbrane zdravlja i života svih gradjana u okolnostima pandemije koronavirusa, kazala je predsjednica SDP Draginja Vuksanović-Stanković.

Ona je dodala da napor koju pokazuju u ovom teškom trenutku po cjelokupno društvo, uspijeva da nadomjesti mnoge manjkavosti i devijacije koje postoje u zdravstvenom sistemu, a zbog čega, kako tvrdi Vuksanović-Stanković, ljekari i ostalo medicinsko osoblje godinama nemaju adekvatne uslove za rad.

"Zbog svega toga smo pozdravili nedavnu odluku da se novčano nagrade zdravstveni radnici, iako je svima potpuno jasno da za napor koji ulažu rizikujući sopstveno zdravlje nema adekvatne nadoknade. Situacija u kojoj se nalazimo jos vise nas učvršćuje u ispravnost borbe koju kontinuirano vodimo, a tiče se poboljšanja statusa svih zaposlenih u zdravstvu, kako uslova u kojima rade a naročito u dijelu povećanja njihovih zarada", rekla je Vuksanović-Stanković.

Dodaje da će pandemija pokazati vrijednost ljekara i ostaog medicinskog osoblja.

"Želimo da vjerujemo da će se, nakon što zajedno okončamo ovu borbu, konačno uvidjeti da su zdravstveni sistem, ljekari i kompletno medicinsko osoblje, ključna komponenta stabilnosti jednog sruštva i sigurnosti njegovih građana. Kao društvo, nikako ne smijemo zaboraviti ko je podnio ubjedljivo najveći teret tokom ove krize. Svi oni koji rade danonoćno, koje javnost ne vidi ali čiji rad itekako svi osjećamo a to su mnogi ljekari i medicinsko osoblje, zaslužuju našu beskrajnu zahvalnost i poštovanje", zaključila je Vuksanović-Stanković.