Vlast u Ulcinju još nepoznanica: Iz zagrljaja DPS-a ne želi niko

Iz DPS-a poručuju da će pregovarati sa svima, te da to što su, nakon ponavljanja izbora na dva biračka mjesta izgubili mandat, ne mijenja ništa
65 pregleda 2 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Screenshot (YouTube)
Ulcinj, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.02.2018. 18:33h

Ko će činiti vlast u Ulcinju još je nepoznanica. Lideri vodećih stranaka tvrde da pregovori još nisu počeli, ali prirodno im je da nastave da saradjuju sa provjerenim partnerima. Iz zagrljaja DPS-a, kako stvari stoje, ne želi niko.

"O tome još nismo razgovarali unutar stranke. U svakom slučaju mi imamo naše partnere, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, tako da pretpostavljam da ćemo u tom smjeru i voditi razgovore", navodi Nazif Cungu, lider Force.

Postoji li mogućnost da albanske partije naprave jednu koaliciju koja bi isključivala učešće DPS-a u vršenju vlasti?

"Pa na tu temu još uvijek nijesmo razgovarali. Ima prostora, ima vremena da o tome naknadno pričamo. Već imamo partnere I na jednom i drugom nivou i jedan kontinuitet treba nastaviti."

Da se to neće dogoditi zbog amoziteta izmedju albanskih lidera, uvjeren je novinar i analitičar Mustafa Canka

"To se teško može desiti, s obzirom na sve što smo imali četiri godine u odnosima izmedju njih."

Iz DPS-a poručuju da će pregovarati sa svima, te da to što su, nakon ponavljanja izbora na dva biračka mjesta izgubili mandat, ne mijenja ništa.

"Sa svima ćemo pregovarati, svi su u igri. Razgovaraćemo sa svim političkim subjektima sa kojima vršimo vlast i, na državnom nivou, pa ćemo vidjeti šta je u interesu DPS-a", kazao je Ljoro Nrekić.

U posljednjem mandatu vlast su činili FORCA, DPS, Demokratska partija , Demokratska unija Albanaca a sada bi im se mogli pridružiti Socijaldemokrate i Bošnjaci. Aktuelni predsjednik opštine očekuje promjene, a tvrdi I da mjesto prvog čovjeka grada neće predstavljati problem. DPS i dalje puca na tu funkciju.

"Ja mislim da gradjani Ulcinja konačno zaslužuju nešto bolje, da se krene ka razvoju. Personalna rješenja neće biti smetnja za nastavak razgovora", smatra Cungu.

A Canka poručuje da se grad ne može voditi kao do sada.

"Ovom gradu treba stabilna vlast, ne eksperiment koji smo imali u prethodne dvije godine, jedna instalirana vlast koja je suprotna interesima građana. Interes je da se vlast što prije formira, da na budemo talac igara na centralnom nivou, a to se prije svega odnosi na predsjedničke izbore.

Ipak, kako stvari stoje, vlasti u Ulcinju neće biti do završetka predsjedničkih izbora.

Bonus video: