Minić: Veljović pokazao neviđeno licemjerstvo i kukavičluk

"Zašto Veljović ne podnese ostavku?" pita Minić
3653 pregleda 27 komentar(a)
Minić, Foto: Demokrate
Minić, Foto: Demokrate

Poslanica Demokrata, Valenitna Minić kazala je da je direktor Uprave policije Veselin Veljović "posljednjom najavom obračunavanja sa vjerskim zajednicama u potpunosti ogolio odnos vlasti prema njima na koji su Demokrate i ranije ukazivale."

Veljović je danas poručio da se vjerski obredi u vjerskim objektima obavljaju isključivo bez prisustva vjernika.

"Veljović je ovim pokazao neviđeno licemjerstvo i kukavičluk koji se ogleda u tome da je sposoban da trenira strogoću samo nad onima koji ne samo da se od njega mogu braniti jedino molitvom, nego i njega samog brane molitvom. Sa druge strane Veljović ćuti i ne vidi one koji dopuštaju vršenje građevinskih poslova na gradilištima širom Crne Gore. E pa, dakle, kada se Veljovićeve najave o obezbjeđivanju dosljednog poštovanja naredbi i mjera o sprječavanju širenja korona virusa budu odnosile i na građevinske objekte, a ne samo na vjerske, i kada se građevinski radovi budu odvijali bez prisustva i po dvadesetak građevinaca na 4 kvadratna metra, tada će postojati neka udaljena mogućnost da Veljović bude shvaćen kao iole ozbiljan i stvarno dosljedan direktor Uprave policije", kazala je Minić.

Poručila je da kada, kao sveštenike, "Veljović bude spreman da privede Branimira Gvozdenovića, predsjednika danilovgradskog DPS-a iz kafane, te kamion brašna iz Pljevalja, onda će steći pravo da govori o energičnom sprečavanju svakog pokušaja kršenja naredbi i mjera."

"Dotad je jedino dužan da odgovori na sledeća pitanja: Zašto su uhapšeni sveštenici? Zašto predstavnici Uprave policije pritom nisu imali zaštitne maske i rukavice? Zašto nije poštovana procedura? Zašto nije saopšten razlog privođenja? Ko je za to odgovoran? Ko je kažnjen? I poslednje ne manje značajno pitanje je zašto Veljović ne podnese ostavku? Očekujemo da će u narednom javljanju Veljovića pored neopozive ostavke, biti sadržani i odgovori na postavljna pitanja", zaključila je Minić.

Bonus video: