promjena u posljednjem trenutku

Zbog nesuglasica Đukanovića i Brajovića nema javnog prenosa sjednice Kolegijuma

Član kolegijuma iz DF-a, Milutin Đukanović, tražio je da četiri predstavnika tog političkog saveza učestvuju u radu, što nije dozvolio predsjednik Skupštine
20703 pregleda 33 komentar(a)
Sa jučerašnje sjednice, Foto: Igor Šljivančanin
Sa jučerašnje sjednice, Foto: Igor Šljivančanin

Iako je Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore dogovorio da bude javnog prenosa (preko online streaming kanala parlamenta) današnjeg sastanka članova Kolegijuma sa predstavnicima Vlade o predlogu drugog seta mjera za pomoć građanima i privredi u ublažavanju posljedica ekonomske krize izazvanih pandemijom kovida-19, do promjene te odluke došlo je u posljednjem trenutku.

Razlog za to je, kako "Vijesti" saznaju, što je član kolegijuma iz Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović tražio da četiri predstavnika tog političkog saveza učestvuju u radu, što nije dozvolio predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Đukanović je, saznaju "Vijesti", kada je kolegijum dogovarao način rada ovog sastanka, tražio da njih četvoro učestvuje u radu i tada je postignut dogovor kako će raditi, pa je opet jutros na početku sastanka ponovio iste stavove, nakon čega je Brajović rekao da nema prenosa. Đukanović je potom napustio sastanak.

Svaki politički klub u Skupštini ima po jednog člana na kolegijumu

U ime Vlade sastanku prisustvuju potpredsjendik za ekonomsku politiku Milutin Simović i ministri finansija i ekonomije Darko Radunović i Dragica Sekulić

Preporučujemo za Vas