SNP: EPCG donaciju NKT-u naplaćuju sramotno visokim računima za struju

"Građani, koji u doba ovog virusa, nemaju za osnovne životne namirnice, suočili su se sa novim šokom, koji im je ovo preduzeće priredilo. Ne čudi nas da se ovako ponašaju, imajući u vidu da su od strane Vlade Crne Gore zaštićeni kao “bijeli medvjedi” i da ne žive život običnog građanina koji jedva sastavlja kraj s krajem", saopšteno je iz ovog političkog subjekta
1881 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Sramotni, enormno visoki računi za električnu energiju ovih dana stižu na adrese naših građana, koji nam se zbog toga svakodnevno javljaju, tvrde u SNP-u.

Klasični monopolisti u liku Elektroprivrede Crne Gore izgleda žive u nekom drugom svijetu, kaže se u saopštenju,

"Građani, koji u doba ovog virusa, nemaju za osnovne životne namirnice, suočili su se sa novim šokom, koji im je ovo preduzeće priredilo. Ne čudi nas da se ovako ponašaju, imajući u vidu da su od strane Vlade Crne Gore zaštićeni kao “bijeli medvjedi” i da ne žive život običnog građanina koji jedva sastavlja kraj s krajem", saopšteno je iz ovog ppolitičkog subjekta.

Socijalistička narodna partija je, dodaju u saopštenju, na samom početku krize pozvala na solidarnost i činjenicu da svi skupa podijelimo teret novonastale situacije.

"U tom pravcu smo predložili da jeftina tarifa duže traje u toku dana, te da računi budu manji, imajući u vidu njeno korišćenje u ovim teškim danima. Podsjetićemo, da smo i prije ovoga plaćali ubjedljivo najskuplju struju u regionu. Poslednji račun je samo kap u prepunoj čaši prevara i bahatosti rukovodećih struktura i onih koji stoje iza ovoga", saopštavaju oni.

Oni ukazuju na postojanje velikog broja ljudi koji su ostali bez posla.

"SNP izražava otvorenu sumnju da su gospoda iz Elektroprivrede eventualnu donaciju NKT (ako su je uopšte i donirali) naplatili ovakvim sramotnim računima. Ovu pljačku građani teško da mogu više trpjeti, posebno ako uzmemo u obzir hiljade onih koji ostaju bez posla, dok rukovodeći kadar ovog preduzeća ima astronomska primanja od po nekoliko hiljada eura. Je li to solidarnost i humanost koju zagovara Vlada Crne Gore?", dodaju u saopštenju.

Kako su saopštili, nezaposlenost i siromaštvo su sinonim za Crnu Goru, ali to vlast kao da ne interesuje.

"SNP smatra da se, osim odlaganja plaćanja računa za vrijeme trajanja krize, mora naći način smanjenja naplate usluga za električnu energiju, minimum za 50 posto", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: