Krvavac: Pljevaljski DPS zloupotrebom preuzeo ulogu Crvenog krsta i Centra za socijalni rad

"Prosto je nevjerovatno da su se predstavnici režima dosjetili da, u opštem metežu i haosu, otpočnu sa predizbornim aktivnostima, za izbore za koje nema ni minimuma uslova"
2591 pregleda 4 komentar(a)
Bojan Krvavac, Foto: Demokrate, Demokrate
Bojan Krvavac, Foto: Demokrate, Demokrate

Pljevaljski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) zloupotrebom je preuzeo ulogu Crvenog krsta i Centra za socijalni rad, saopštio je danas Bojan Krvavac, odbornik Demokratske Crne Gore u Skupštini opštine (SO) Pljevlja.

"U vremenu kada je cijela planeta stala, kada svijet diše u jednom dahu, kada je čovječanstvo ugroženije više nego ikad u svojoj modernoj istoriji, DPS kao da izmišlja nove metode kako prekršiti mjere zabrane prethodno donesene od strane njihovog partijskog tijela, bolje poznatog pod nazivom NKT. Prosto je nevjerovatno da su se predstavnici režima dosjetili da, u opštem metežu i haosu, otpočnu sa predizbornim aktivnostima, za izbore za koje nema ni minimuma uslova. Kao da nije bilo dovoljno organizovano istovaranje brašna i dostava istog po partijskim spiskovima , pljevaljski DPS je organizovao i call centar, na koji se mogu javiti građani, kojima bi na ovaj način trebala da bude dostavljena pomoć", istakao je Krvavac.

On je dodao da ukoliko zanemarimo neetičke momente ovog čina, kao i očigledno kršenje naredbi NKT, postavlja se pitanje da li zakon važi sa sve isto i ako važi kako to da DPS naočigled cjelokupne crnogorske javnosti može da krši mjere donijete u cilju borbe protiv koronavirusa.

"Pošto je NKT očigledno partijsko tijelo DPS-a, ne može se ni očekivati neka ozbiljnija reakcija na ovo flagrantno kršenje zakona. Uostalom, crnogorska javnost je upoznata sa činjenicom kako je poslanica Zdenka Popović uhapšena kao poslednji kriminalac, dok je dostavila paket hrane starici, u potpunosti poštujuci donesene mjere, a pljevaljski DPS sprovodi organizovanu akciju pomoći, oglušujuci se na sve mjere koje su stavile u karantin cijelu drzavu. Očigledno zakoni ne vaze isto za sve. Takođe, valja napomenuti da ovim sramnim činom, DPS manipuliše najugroženijim slojem populacije, koje su upravo oni doveli do ruba egzistencije, a sada su se u susret parlamentarnim izborima sjetili da tim istim ljudima "pomažu", poručio je Krvavac.

On je kazao da je očigledno da se DPS poistovijetio sa svim državnim institucijama, pa ovom akcijom u potpunosti ignorišu i zaobilaze Crveni krst i Centar za socijalni rad, stvarajući apsurdnu situaciju o opravdanosti njihovog rada i postojanja, ako se zna da iste institucije moraju preuzeti najviše odgovornosti u ovim teškim vremenima.

"Pošto su zdravstvo u Pljevljima doveli na jako niske grane i u potpunosti srozali časni ljekarski poziv, predstavnici poslednjeg diktatorskog režima su ipak prelomili da uplate nekakvih simboličnih tridesetak hiljada evra pljevaljskoj bolnici, a da paralelno sa tim sprovode predizborne aktivnosti, javno kršeci mjere zabrane kretanja i mjere samoizolacije građana", rekao je Krvacac.

On je poručio da Demokrate pozivaju Upravu policije i sve relevantne institucije da odreaguju kako bi se ova očigledna zloupotreba spriječila.

"Kada su u pitanju opozicioni predstavnici, iste te institucije su itekako agilne, dok se na zloupotrebe vlasti uporno ćuti. Ne treba ni naglašavati da se na ovaj način, dostavljanjem pomoći od strane predstavnika DPS a, direktno ugrožava zdravlje građana, pa da se niko, pa ni aktuelna vlast ne smije igrati sa biološkim opstankom građana", zaključio je Krvavac.

Bonus video: