Vlada: Na odluku ASK prvo da reaguje Pejović, pa Marković

Kako su naveli, Marković i Vlada Crne Gore podržavaju rad i djelovanje ASK, i poštuju njene odluke, prepoznajući ne samo sistemsku ulogu, već i širi značaj Agencije u kontekstu obaveza Crne Gore
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.02.2018. 13:39h

Vlada Crne Gore saopštila je da će premijer Duško Marković reagovati na odluku Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) da je ministar Aleksandar Andrija Pejović prekršio Zakon o sprječavanju korupcije nakon što to učini Pejović lično, kao i po upoznavanju sa odlukom ASK.

ASK je utvrdila da Pejović ne može imati status ambasadora, jer je time prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, kao i da to nije u skladu sa Ustavom.

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) ranije su pozvali Markovića da smijeni Pejovića, dok su iz više opozicionih stranaka pozvali ministra da sam podnese ostavku.

"U vezi sa Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije br. UPI-02-01-10/17 od 16. februara 2018. godine, koja je objavljena danas, a kojom je utvrđeno da je ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović prekršio Zakon o sprječavanju korupcije, obavještavamo javnost da ta Odluka podrazumijeva najprije reakciju ministra Pejovića, a nakon upoznavanja sa Odlukom – i reakciju Vlade i predsjednika Vlade", saopštili su iz Vlade.

Kako su naveli, Marković i Vlada Crne Gore podržavaju rad i djelovanje ASK, i poštuju njene odluke, prepoznajući ne samo sistemsku ulogu, već i širi značaj Agencije u kontekstu obaveza Crne Gore.

Bonus video: