Stanić: Pejović dokaz da je aktuelna vlast protiv evropskih vrijednosti

"Kakvo je evropsko lice DPS najbolje pokazuje ovaj slučaj gdje glavni u toj partiji koji se bavi Evropskom unijom direktno krši Ustav gazeći vladavinu prava kao osnovni zahtjev u evropskim integracijama"
7 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 19.02.2018. 11:26h

Socijaldemokratska partija pozvala je ministra evropskih poslova Aleksandra Pejovića da podnese ostavku nakon što je Agencija za sprčavanje korupcije utvrdila da krši Ustav, obavljajući neustavno dvije javne funkcije.

"Podsjećamo da Pejović pored Ustava krši i Zakon o vanjskim poslovima jer kao ambasador istovremeno obavlja funkciju visokog partijskog funkcionera. Da ne govorimo koliko je antievropsko ponašanje da glavni pregovarač sa EU, koji proces treba da bude vlasništvo cjelokupnog društva, bude neko ko se kao DPS vojnik eksponira na partijskim forumima. Kakvo je evropsko lice DPS najbolje pokazuje ovaj slučaj gdje glavni u toj partiji koji se bavi Evropskom unijom direktno krši Ustav gazeći vladavinu prava kao osnovni zahtjev u evropskim integracijama", navodi se u saopštenju portparola SDP-a Mirka Stanića.

Dodaje da Pejović "koji bi, da je sreće, trebalo da bude glavni promoter vladavine prava i evropskih standarda" svojim ponašanjem "pokazuje da je potpuna negacija tih vrijednosti".

"To je najbolja potvrda onoga što SDP u kontinuitetu saopštava - aktuelna vlast je suštinski, i na djelu, protiv evropskih vrijednosti i zato je jasno da s ovakvom vlašću Crna Gora ne može ući u EU", zaključio je Stanić.

Bonus video: