"ovo je problem svih građana Tivta"

SDP Tivat: Lokalna vlast da definiše konkretne mjere podrške privredi i građanima

"Izazovi su previše ozbiljni da bi vlast imala luksuz da se ponaša samoreklamerski i postojeću situaciju koristi za ubiranje političkih poena ili da se isključivo bavi sama sobom. Nije vrijeme ni za improvizaciju bilo kakve vrste već za konkretno činjenje i pomoć svima kojima je u Tivtu potrebna. Do najboljih odgovora na aktuelnu krizu može se doći jedino zajedničkim angažovanjem i nadpartijskim djelovanjem", navodi se u saopštenju
626 pregleda 1 komentar(a)
Tivat, Foto: Opština Tivat
Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 21.04.2020. 11:12h

SDP Tivat poziva lokalnu tivatsku vlast da otvori proces konsultacija sa političkim i drugim subjektima u gradu, u cilju definisanja konkretnih sistemskih mjera podrške gradskoj privredi i građanima Tivta.

Kako su saopštili iz ovog političkog subjekta, lokalnoj vlasti bi to trebalo da bude prioritet u kriznom periodu, "a ne da se bavi sječom neposlušnih kadrova i novim sistematizacijama radnih mjesta".

"Izazovi su previše ozbiljni da bi vlast imala luksuz da se ponaša samoreklamerski i postojeću situaciju koristi za ubiranje političkih poena ili da se isključivo bavi sama sobom. Nije vrijeme ni za improvizaciju bilo kakve vrste već za konkretno činjenje i pomoć svima kojima je u Tivtu potrebna. Do najboljih odgovora na aktuelnu krizu može se doći jedino zajedničkim angažovanjem i nadpartijskim djelovanjem", navodi se u saopštenju.

SDP Tivat je već predložila neke konkretne mjere, tvrde oni,  za koje smatraju  da mogu biti odgovor na aktuelnu krizu ali smo naravno spremni da saslušamo viđenja svih relevantnih političkih i drugih subjekata u našem gradu.

"Podsjećamo i da su neke lokalne uprave usvojile konkretne mjere podrške privredi i građanima, pa bi bilo primjereno da i mi u Tivtu zajedničkim naporima definišemo prioritete i pravce djelovanja na saniranju posljedica koje je izazvala postojeća situacija. Ovo se posebno odnosi na sektor ugostiteljstva i turističku privredu koje su posebno pogođene, a imajući u vidu nastupajuću turističku sezonu", navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali lokalnu vlast da pitanju posljedica krize na život građana i privredu Tivta pristupi ozbiljno i institucionalno i započne proces širokih konsultacija.

" Ovo nije problem jedne vlasti a još manje jedne partije – ovo je problem svih građana Tivta", naglasili su oni.

"Upozoravamo tivatsku vlast da ne čeka da nam probleme isključivo rješava centralna vlast. Naše specifične probleme ćemo bolje sagledati mi u Tivtu, nego bilo ko iz Podgorice", zaključeno je u saopštenju

Preporučujemo za Vas