Vučurović o incidentu sa Gvozdenovićem: Razmijenili oštre riječi i uvrede, reagovalo obezbjeđenje

Svađi je prethodila prepirka u Skupštini kada je Vučurović govorio o pomoći NATO-a i da bi tu pomoć mogli da se preprodaju "oni koji su blsiki režimu"
20740 pregleda 53 komentar(a)
Vučurović, Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore
Vučurović, Foto: Screenshot/Skupština Crne Gore
Ažurirano: 30.04.2020. 18:14h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović potvrdio je “Vijestima” da se u skupštinskoj sali posvađao sa potpredsjednikom Skupštine Branimirom Gvozdenovićem.

Vučurović je kazao da je u sali Gvozdenović krenuo prema njemu i da su razmijenili oštre riječi i uvrede, pa je reagovalo skupštinsko obezbjeđenje.

Svađi je prethodila prepirka u Skupštini kada je Vučurović govorio o pomoći NATO-a i da bi tu pomoć mogli da se preprodaju "oni koji su blsiki režimu".

Vučurović je, između ostalog, u izlaganju rekao da bi parlament, "da je ovo istinska Crna Gora", danas odao poštu žrtvama NATO bombardovanja u Murinu, ali da se radi o "posjedu jednog čovjeka koji pokušava da se napravi na osnovu srbomržnje i šovinizma". Podsjetio je i na riječi Milana Roćena koji je, kako je kazao Vučurović, rekao da NATO nije kriv za žrtve u Murinu.

Vučurović je rekao da ga je Gvozdenović tokom rasprave u Skupštini tri puta prekidao i da ga je to iziritiralo.

Nakon toga je održan kolegijum predsjednika Skupštine, pa je sjednica nastavljena izlaganjima Milana Kneževića (DF) i Predraga Sekulića (DPS).

Prethodno je tokom rasprave Vučurović rekao da je vlast postala marioneta NATO-a i da čeka da NATO pošalje pomoć vezano za pandemiju.

"Dobio sam informaciju od prijatelja iz Zete da ministar odbrane Predrag Bošković spava na aerodromu i gleda u nebo i čeka avione NATO-a da donesu pelene, čaršafe, peškire...", rekao je Vučurović zbog čega ga je Gvozdenović upozorio da se drži dnevnog reda.

Vučurović je nastavio i kazao da i da se desi da NATO pošalje pomoć u vidu peškira i čaršafa "to bi otišlo kao maske i rukavice u Voli ili neke tržne centre koji su povezani sa vrhom režima i zarađivali na muci naših građana".

"Znate li šta govorite? Govorite da se radi o preprodajama", prekinuo ga je Gvozdenović, a Vučurović mu je odgovorio neka ga tuži.

"Ja ne mogu da vas tužim, moje je da Vas opomenem da poštujete Poslovnik, da ne optužujemo i da se ne bavimo stvarima van istine", rekao je Gvozdenović.

Vučurović je kazao da će nastaviti svoju priču, ali ne bi volio da se Gvozdenoviću "nešto desi od velike nervoze, ipak tako važna ličnost treba da vlada još nekoliko mjeseci", nakon čega je Gvozdenović dao pauzu.

Bonus video: