"najavljeno smanjenje plate nije dovoljno"

Radovanić: Vlada popustila pod pritiskom, Vukotić i Maraš koštali građane stotine hiljada eura

"Cinično je smanjiti platu sada, nakon pritiska javnosti, jer je to trebalo učiniti ranije zbog gubitaka koje Plantaže bilježe. Pored svih predispozicija i mogućnosti koje imaju, Plantaže ipak posluju u minusu i zato ne smijemo dozvoliti da rukovodioci ovog državnog preduzeća imaju ovako visoke plate", kaže se u saopštenju
6397 pregleda 10 komentar(a)
Mileta Radovanic, Foto: URA
Mileta Radovanic, Foto: URA
Ažurirano: 04.05.2020. 14:29h

Građanski pokret URA reagovao je na današnju najavu smanjenja plate direktorici Plantaža Verici Maraš pozdravljajući takav čin ali smatrajući ga krajnje ciničnim i nedovoljnim.

„Drago nam je što se reagovalo na aferu Maraš koju smo mi pokrenuli. URA u kontinuitetu ukazuje na katastrofalan upravljački menadžment Plantaža. Mi smo još ranije ukazali na basnoslovno veliku mjesečnu platu direktorici tog državnog preduzeća. Podsjećanja radi, Verica Maraš je na poziciji direktora Plantaža u prethodnih godini dana prihodovala skoro 100 000, dok je za vrijeme dva mandata po osnovu plate dobila gotovo milion eura. U trenucima kada građani sa neizvjesnošću gledaju kako da prežive mjesec i zadovolje svoje egzistencijalne potrebe, sramno djeluje da direktor bilo kog državnog preduzeća ima primanja koja iznose i gotovo 15 prosječnih zarada,“ istakao je generalni sekretar pokreta URA, Mileta Radovanić.

Navodi da najavljeno smanjenje plate ipak nije dovoljno i djeluje cinično.

„Definitivno je Vlada popustila pod pritiskom, međutim, najavljeno smanjenje nikako nije dovoljno. Saglasni smo da biznis i politiku treba razdvojiti ali upravo po tim parametrima bi trebalo i birati menadžment. Po tome znači da ni Verica Maraš, ni Veselin Vukotić nikako ne bi mogli obavljati funkcije koje obavljaju. Cinično je smanjiti platu sada, nakon pritiska javnosti, jer je to trebalo učiniti ranije zbog gubitaka koje Plantaže bilježe. Pored svih predispozicija i mogućnosti koje imaju, Plantaže ipak posluju u minusu i zato ne smijemo dozvoliti da rukovodioci ovog državnog preduzeća imaju ovako visoke plate. Pored Verice Maraš definitivno bi trebalo revidirati i smanjiti platu i predsjedniku borda direktora, Veselinu Vukotiću, koji je zajedno sa njom arhitekta urušavanja Plantaža i crnogorske ekonomije. URA je ranije predlagala i ograničavanje zarada svih funkcionera iz kategorija A i B“, zaključuje Radovanić.

Povezani članci

04. Maj 2020.

Plantaže smanjile platu Maraš

Preporučujemo za Vas