Demokrate Budva: Radović da odbaci inicijative za smjenu njega i Carevića i da ne zakaže sjednice

"Naime, Ministarstvo javne uprave i Direktorat za lokalnu samoupravu su 16. aprila ove godine obabvjestili Zajednicu opština da je usljed epidemiološke situacije u Crnoj Gori i zaštite javnog zdravlja građana, a u skladu sa mjerama Vlade Crne Gore, do daljnjeg zabranjeno održavanje sjednica skupštine i svaki vid okupljanja"
2553 pregleda 4 komentar(a)
Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora
Pejović, Foto: Demokratska Crna Gora

Klub odbornika vladajuće Demokratske Crne Gore Budva pozvao je predsjdnika Skupštine opštine Budva, Krsta Radovića da odbaci incijative odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD), Crnogorske i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića za njegovu i smjenu predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, te postupi po uputstvu Ministarstva javne uprave i ne zakazuje sjednice lokalnog parlamenta, jer bi to ugorizilo zdravlje ljudi.

Odbornički klub DPS juče je podnio je skupštinskoj službi inicijativu za smjenu Radovića koju je potpisalo 17 odbornika - 12 iz DPS, jedan iz Socijaldemokrata (SD), tri iz Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković ( bivši odbornik Pokreta za promjene).

Prethodno je Crnogorska podnijela inicijativu za smjenu gradonačelnika Marka Bata Carevića (Demokratski front), a nju je potpisalo 16 odbornika, ali ne i odbornik DPS Gojko Ljubanović.

Povodom inicijative grupe odbornika DPS kojom traže smjenu predsjednika Skupštine Opštine, Krsta Radovića, kao i inicijative za smjenu predsjednika Opštine, Marka Carevića, predsjdnik kluba odbornika Demokrata Mijomir Pejović kazao je da su dužni da cijelokupnoj javnosti ukažu na razloge za nemogućnost održavanja sjednica na kojima bi se razmatrale te inicjative.

"Naime, Ministarstvo javne uprave i Direktorat za lokalnu samoupravu su 16. aprila ove godine obabvjestili Zajednicu opština da je usljed epidemiološke situacije u Crnoj Gori i zaštite javnog zdravlja građana, a u skladu sa mjerama Vlade Crne Gore, do daljnjeg zabranjeno održavanje sjednica skupštine i svaki vid okupljanja. Iz navedenog razloga Klub odbornika Demokratske Crne Gore Budva poziva predsjednika Skupštine Opštine Budva da iz razloga zaštite zdravlja i bezbjednosti odbornika, kao i predstavnika sredstava javnog informisanja i zaposlenih u Službi skupštine odbaci podnijete inicijative, čija je očigledna namjera prkošenje mjerama Vlade Crne Gore i Ministastva javne uprave, kao i ugrožavanje zdravlja odbornika, a napominjemo da među predstavnicima građana ima i onih koji spadaju u visoko rizične grupe", navodi se u saopštenu budvanskih Demokrata , koje potpisuje Pejović.

On je posebno naglasio "očiglednu namjeru kršenja Ustava Crne Gore".

"Konkretno člana 2. stav 3. koji nedvosmisleno propisuje da se "ne može uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima". Sviđao se nama Ustav ili ne, on je takav, neko ga je izglasao u Skupštini Crne Gore i kao takav se mora poštovati", zaključio je Pejović.

Bonus video: