Bokeški Forum: Uzimaju dok još mogu iz opustošene kase

“Taj bi Fond danas u ovako lošoj socio-ekonomskoj situaciji prouzrokovanoj koronavuirusom, i te kako koristio. Ovo povećanje plata funkcionera ipak ima i drugu poruku. Svjesni da će zbog svekolikog zla koji su napravili, biti maknuti sa pozicija vlasti, uzimaju što se uzeti još može iz opustošene gradske kase. No, BF vam obećava: i to, i sve drugo moraćete da vratite. Na ovaj ili onaj način.”- zaključuje se u saopštenu Bokeškog Foruma
422 pregleda 1 komentar(a)
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum
Bokeški forum, Foto: Bokeški forum

Prošlogodišnje povećanje plata tivatskih lokalnih DPS-SD-HGi funkcionera skandalozno je i prestavlja kontinuitet njihovog nemilosrdnog zahvatanja iz gradske kase. Saopštio je to juče Bokeški Forum (BF) reagujući na tekst u “Vijestima” o tome kako su i koliko lani povećane plate lokalnih javnih funkcionera.

To su ranije iz administracije gradonačelnika dr Siniše Kusovca (DPS) uporno negirali, ali su ih demantovali podaci iz imovinskih kartona funkcionera za prošlu godinu, a koje su oni do kraja marta ove godine morali predate Agenciji za spriječavanje korupcije, odnosno podaci sa samog sajta Opštine Tivat o isplatama zarada funkcionera.

“Da ih ne poznajeno ili da živimo u krštenom svijetu, ovakva odluka funkcionerskog tima na čelu sa Sinišom Kusovcem bila bi skandalozna. Donešena u danima kada se plate drastično smanjuju, radnici otpuštaju, a državu, grad Tivat čeka ekonomska katastrofa.

Na žalost ipak ih poznajemo veoma dobro. Njihovo bjesomučno i više puta rješavano stambeno pitanje, bespovratne kredite koje su uzeli iz džepova građana Tivta, opraštanje višemilionskih iznosa partijskim prijateljima i političkim tajkunima. Od njih nas više ništa ne može iznenaditi.”- saopštio je juče BF. Iz te građanske liste podsjećaju da je riječ o istim ljudima iz lokalnog rukovodstva koji su 2016.godine odbili predlog BF-a, da se napravi poseban socijalni fond i da se u korist najugroženijih građana, odreknu odborničkih i dijela drugih zarada.

“Taj bi Fond danas u ovako lošoj socio-ekonomskoj situaciji prouzrokovanoj koronavuirusom, i te kako koristio. Ovo povećanje plata funkcionera ipak ima i drugu poruku. Svjesni da će zbog svekolikog zla koji su napravili, biti maknuti sa pozicija vlasti, uzimaju što se uzeti još može iz opustošene gradske kase. No, BF vam obećava: i to, i sve drugo moraćete da vratite. Na ovaj ili onaj način.”- zaključuje se u saopštenu Bokeškog Foruma.

Bonus video: