Demokrate: Nismo napustili Odbor na zahtjev MCP, kao što to tvrdi Vujović

"Vujović je jedan od najperfidnijih zaštitnika DPS-a koji uvijek djeluje po nalogu"
952 pregleda 1 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora je saopštila da posljednjim javnim nastupom Zlatka Vujovića u „Bojama jutra“ na Televiziji Vijesti, ali i u dužem vremenskom periodu, svojim odnosom prema ovom parlamentarnoj stranci, "Vujović se samopreporučio za novog Andriju Nikolića ili Ivana Vukovića koji su, takođe, glumili “nezavisne”".

"Posebno je zabrinjavajuća činjenica da član Agencije za sprječavanje korupcije koja treba da kontroliše zakonitost poslovanja političkih subjekata u produženom trajanju iznosi neistine o jednom političkom subjektu – Demokratama. Međutim, onaj ko zna da je na mjesto člana te Agencije izabran isključivo glasovima DPS-a, nema se čemu čuditi. Podsjećamo i na to da je Savjet ASK-a formiran protivzakonito jer komisija za izbor nije imala sastav od 5 članova koliko traži zakon. Nismo reagovali kada je Vujović kao “politički analitičar” nakon lokalnih izbora na Cetinju, Mojkovcu, Petnjici i Tuzima, a uoči lokalnih izbora u Podgorici, Demokratama predviđao nemogućnost daljeg napretka ukoliko budu istrajavale na svojoj izbornoj strategiji. Javnosti je poznato da su Demokrate udvostručile svoj rezultat na izborima u Podgorici. Vjeruejmo da će javnost početi razlikovati oni koji se predstavljaju kao politički analitičari a nisu ništa drugo do političkih gatara. Ipak, pošto Vujović nastavlja da iznosi gole neistine i da to pakuje u nekakve analize, moramo ga demantovati", navodi se u saopštenju Demokrata.

Oni su podsjetili da je Vujović gostujući jutros na Televiziji Vijesti tvrdio da su Demokrate iz Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva izašle na zahtjev Mitropolije iako prema Demokratama nikakvih ni sličnih zahtjeva nije bilo.

"To što je Vujović saopštio notorna je neistina. Jasno je i za čiji interes se plasira takva neistina jer Vujović ovom izjavom pokušava da amnestira ponašanje DPS-a u istom tom Odboru. Istina je da je DPS taj koji je iz ovog Odbora pobjegao preko Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koji je sebi iz očaja u kojem se našao podmetnuo kao lopovske merdevine. Istina je i da su Demokrate iz Odbora izašle onog trenutka kada su sav posao u njemu odgovorno obavile i kada više nije imalo smisla dalje tamo ostajati. Istina je da su tokom rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Demokrate svom poslu pristupale odgovorno o čemu svjedoči 200 rješenja i 16 zakonskih projekata. Istovremno, DPS je bio taj koji je konstantno tražio način da opstruira rad Odbora i da pobjegne od reformi, da bi, u finalu procesa, našao najbjedniji mogući način – podmetanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. I da zaključimo, Vujović je jedan od najperfidnijih zaštitnika DPS-a koji uvijek rado uskače kad je to DPS-u potrebno. I DPS to vraća Vujoviću, on zna kako", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: