Sjednica SO Tivat zakazana za 20. maj

Sjednici Kolegijuma je prisustvovao i gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS) jer će se, kako je rečeno, na dnevnom redu predstojećeg zasijedanja lokalnog parlamenta naći tačke vezane za aktuelnu situaciju prouzrokovanu korona virusom
423 pregleda 0 komentar(a)
Sa kolegijuma, Foto: Opština Tivat
Sa kolegijuma, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Skupštine Opštine Tivat Ivan Novosel (DPS), održao je kolegijum sa šefovima odborničkih klubova radi dogovora o zakazivanju sjednice SO.

To će biti prvi put da se tivatski parlament sastaje još od februara i prvi put nakon što mu je, odlukom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da zbog koronavirusa do daljnjeg odloži redovne lokalne izbore koji su bili zakazani za 5. april, mandate produžen mimo tada važećeg Zakona o lokalnoj samoupravi.

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, uz saglasnost prisutnih članova klubova odbornika dogovoreno je da će se 34. sjednica SO Tivat održati 20. maja.

Sjednici Kolegijuma je prisustvovao i gradonačelnik Siniša Kusovac (DPS) jer će se, kako je rečeno, na dnevnom redu predstojećeg zasijedanja lokalnog parlamenta naći tačke vezane za aktuelnu situaciju prouzrokovanu korona virusom.

Tivatska opozicija inače, u protekla dva mjeseca bezuspješno je u više navrata tražila od lokalne DPS-SD-HGI vlasti da se održi sjednica lokalnog parlamenta i na njoj uz najširi konsenzus, donesu adekvatne mjere za umanjivanje negativnih ekonomskih posljedica krize sa koronavirusom na ugrošeno stanovništvo i lokalnu privredu Tivta, kao i analiza mjera koje je u međuvremenu preduzimao opštinski Tim za zaštitu i spašavanje sa Kusovcem na čelu.

To će se međutim tek djelimično desiti 20. maja jer je, kako je saopšteno iz Opštine, Novosel najavio da će se na dnevnom redu tada pored ostaloga, naći i Informacija o epidemiološkoj situaciji i radu Opštinskog štaba zaštite i spašavanja povodom epidemije koronavirusa, Odluka o donošenju mjera za podršku privrednicima i građanima u cilju ublažavanja negativnih efekata prouzrokovanih epidemijom, Odluka o lokalnim komunalnim taksama, Odluka o izmjeni Odluke o visini, načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa, Odluka o stavljanju van snage Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom ljetnje turističke sezone, i Elaborat o opravdanosti reorganizacije Javne ustanove Centar za kulturu Tivat i osnivanja JU Gradska biblioteka i JU Tivatsko pozorište.

Bonus video: