Bakić: Đukić i grupa birača pokazali da se ne pitaju ništa u aktulenoj vladajućoj većini

"Da je svojim amandmanima htio zaštititi upravo one koji najviše primaju ide u prilog činjenica da je iz predloga izostavio one najugroženije, a to su namještenici"
1325 pregleda 0 komentar(a)
Bakić, Foto: Demokrate
Bakić, Foto: Demokrate

Odbornica Demokrata u SO Kolašin, Zorana Bakić kazala je da su Milan Đukić i grupa birača pokazali "da se ne pitaju ništa u aktulenoj vladajućoj većini, pa su nakon podnošenja amandmana Demokrata, podnijeli amandmane koji su dijelom pravno nevaljani i neusaglašeni, a dijelom prepisani iz naših amandmana."

Milan Đukić i Gospava Vujisić, odbornici Grupe birača (GG), koja je sastavni dio kolašinske vladajuće koalicije, predložili su nekoliko amandmana na predlog Programa privremenih mjera za ublažavanje ekonomskih posledica koronavirus krize.

"Slučajno ili ne, ako se bolje izanalizira može se vidjeti velika razlika u samoj pismenosti amandmana gdje se odbornica Gospava Vujisić mnogo bolje snalazi od Đukića koji obavlja funkciju predsjednika SO i ima cijelu službu iza sebe. Da su makar prepisali kako treba i šta treba, ne bi nam smetalo, međutim amandmani predstavljaju klasičnu pravnu lakrdiju, u pokušaju da zamaskiraju gore navedene činjenice. Pošto je jasno da se nijesu mogli dogovoriti unutar koalcije DPS-SD-GG, pozivamo da ne prepisuju već da podrže naše amandmane, a mi ćemo zauzvrat podržati predlog odbornice Vujisić da se ne pomažu oni koji su kršili mjere kao što je to činio menadžer opštine Veljo Jovanović koji dolazi iz njihovih redova", kazala je Bakić.

Dodaje da u igri dobrog i lošeg policajca, gdje pokušavaju praviti otklon od DPS-a, na populistički način žele bacati prašinu u oči građanima Kolašina.

"Da je svojim amandmanima htio zaštititi upravo one koji najviše primaju ide u prilog činjenica da je iz predloga izostavio one najugroženije, a to su namještenici. Takođe, čudi nas da sveobuhvatnim amamdmanima kojima navodno brine za oporavak kolašinske ekonomije o najjugroženijiu , Đukić nije predložio da se makar do kraja 2020. odrekne odborničke nadoknade, pošto sve vrijeme prima i platu i odborničku nadoknadu. Kada govorimo o ugostiteljima, nemamo ništa protiv, da se pored njih taksi oslobode i prodavci sladoleda, kokica, voća itd. ali i iz Grupe Građana dobro znaju da oni ne spadaju pod grupom ugostitelja pa bi se morala raditi nova Odluka koju bi morali usaglasiti sa DPS jer sve drugo je jeftini populizam ne bi li se došlo do zaključka kako bi zaboga GG radila u interesu građana nego im DPS brani. Dakle svi njihovi amandmani su jeftini politički trikovi koje ćemo jasno razobličiti na sjednici SO. Postavlja se pitanje gdje su Đukić i GG bili do sad, u Kolašinu je i prije korona virusa u februaru bilo manje radnika u odnosu na kraj februara 2019 godine po podacima Monstata. Dakle, pad zaposlenosti je bio i prije ove pandemije pa se postavlja pitanje šta je grupa birača preduzela do sad po tom pitanju. Moramo naglasiti da ni partijska zapošljavanja ne mijenjaju sumornu statističku sliku koja govori o ozbiljnom padu zaposlenosti", kazala je Bakić.

Bonus video: