Jelušić: Ako se na dnevnom redu nađe inicijativa za smjenu Carevića i Radovića, glasaću protiv

"Nisam za smjenu ni jednog ni drugog predsjednika, a na to me obavezuje koalicioni sporazum koji smo potpisali svi u prvom sastavu koalicije"
8142 pregleda 8 komentar(a)
Božena Jelušić, Foto: Krug mladih
Božena Jelušić, Foto: Krug mladih

Odbornica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić kazala je da će ako se na dnevnom redu lokalnog parlamenta nađu incijative za smjenu predsjednika Opštine Marka Carevića i predsjednika Skupštine opštine Krsta Radovića glasati protiv. Ona je navela da nije zadovoljva vršenjem vlasti, ali da je koalicooni sporazum obavezuje da ne glasa za smjenu .

"Nisam za smjenu ni jednog ni drugog predsjednika, a na to me obavezuje koalicioni sporazum koji smo potpisali svi u prvom sastavu koalicije. Ali, to ne znači da sam zadovoljna načinom vršenja vlasti. Onim koliko sam kao odbornica uopšte informisana o bilo čemu, jer informacije dobijam preko medija, a ne ni na koji redovni način, a očekivala sam da bude obaviještena o tome šta se događa u Opštini. Međutim, bez obzira na to moje vrlo izraženo i vrlo ozubiljno i utemeljeno nezadovoljstvo, držaću se dogovora i potpisanog koalicionog sporazuma do momenta kada on istekne, do kraja septembra, a nakon toga razumije se prema svojim stavovima i pogledima“, kazala je jelušić.

Ona je naglasila da je svojim odborničkim mandatom podržala stvaranje u Budvi i smjenu vlasti za koju je bila sigurna da se mora dogoditi.

"Nisam bila toliko naivna da očekujem i temeljnu transformaciju vlasti, ona se nije dogodila, to je razlog mog nezadovoljstva, ali idemo dalje“, poručila je Jelušić.

Inicijativu za smjenu gradonačelnika Budve podnijela je Crnogorrska i potpisalo je 16 odbornika- tri iz Crnogorske, jedan Socijaldemokrata, nezavinsi odbornik Svetan Džaković (bivši odbornik Pokreta za promjene), kao i 11 od ukupno 12 odbornika DPS. Incijativu nije potpisao odbornik DPS Gojsko Ljubanović.

Incijativu za smjenu Radovića potpisalo je 17 odbornika, odnosno na nju je potpis stavio i Ljubanović.

Bonus video: