ČESTITAO DAN EVROPE

Nikolić: Ohrabruju poruke podrške evropskoj perspektivi regiona

Ponosna na slavnu antifašističku istoriju, Crna Gora danas još jednom potvrđuje svoju privrženost evropskim vrijednostima i nepokolebljivu želju da unaprijedi kvalitet života svakog njenog građanina, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike
1032 pregleda 8 komentar(a)
Nikolić
Nikolić
Ažurirano: 09.05.2020. 12:05h

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić uputio čestitku šefu Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadoru Aivu Oravu i ambasadorima zemalja EU u Crnoj Gori povodom Dana Evrope.

"U trenutku kad se naš kontinent bori protiv globalne pandemije izazvane korona virusom, koja prijeti našim životima i ekonomskom razvoju, dočekujemo jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Evrope. U godini jubileja, kada s ponosom obilježavamo 75 godina od pobjede nad fašizmom i 70 godina od Šumanove deklaracije, prisjećamo se epohe u kojoj je Evropska unija otvorila proces pomirenja i ujedinjenja na evropskom kontinentu, obezbjeđujući prava i prosperitet građanima svih njenih članica", kaže se u saopštenju.

Kako je kazao, "ponosna na slavnu antifašističku istoriju, Crna Gora danas još jednom potvrđuje svoju privrženost evropskim vrijednostima i nepokolebljivu želju da unaprijedi kvalitet života svakog njenog građanina".

"Ohrabruju nas poruke podrške evropskoj perspektivi našeg regiona, upućene sa nedavno održanog Samita EU – Zapadni Balkan, kao i brza reakcija Evropske unije, u vidu snažne finansijske podrške regionu, zbog efikasnijeg suočavanja sa posljedicama izazvanim pandemijom korona virusa.

U nadi da ćemo zajedničkim naporima uspješno prevazići aktuelnu globalnu krizu, te da ćemo poučeni užasnim posljedicama ideologije fašizma nastaviti da jačamo ideju Evrope ujedinjene u različitostima, primite izraze mog najdubljeg poštovanja i srdačne pozdrave", zaključeno je u saopštenju.