Striković Hrapoviću: Vrijednija je vaša kućna kolekcija Luj Viton torbi nego godišnja plata desetine ljekara

"Da li je u redu da građani izdvoje 100 miliona eura više za budžet zdravstva u posljednje tri godine, a da plate zdravstvenim radnicima se povećaju u prosjeku simboličnih 50 eura"
14132 pregleda 19 komentar(a)
Adnan Striković, Foto: Igor Šljivančanin, Igor Šljivančanin
Adnan Striković, Foto: Igor Šljivančanin, Igor Šljivančanin

Potpredsjednik SDP-a, Adanan Striković poručio je ministru zdravlja Kenanu Hrapoviću da je dovoljno samo da sazove press konferenciju na temu: Kako sa Vašom platom imati kolekciju Luj Viton torbi vrijednu preko 30.000 eura

On je reagovao na jučerašnje saopštenje ministra zdravlja Kenana Hrapovića, koji je kazao da predlozi SDP-a nijesu realno odriživi i principijelni

"Drago nam je što ste se oglasili. Sve su prilike da su Vas sa jenjavanjem virusa počeli polako da puštaju u javnost. Sakrili su Vas bili, pa smo pomislili da ste podnijeli ostavku, a ono Vi, ipak, još pokušavate da obavljate svoj posao. Bilo bi dobro da ste umjesto ispraznih političkih floskula, odgovorili na ono što smo vas pitali", saopštio je Striković.

On je pitao Hrapovića da li podržava povećanje zarada za 15% zdravstvenim radnicima i da li ćete pozvati poslanike da ga podrže?

"Da li je u redu da građani izdvoje 100 miliona eura više za budžet zdravstva u posljednje tri godine, a da plate zdravstvenim radnicima se povećaju u prosjeku simboličnih 50 eura. Gdje su pare što izdvajaju građani? Pitamo Vas da li ćete uplatiti specijalizantima neopravdano uskraćenu naknadu za odvojeni život za mjesec april? A pošto ste govorili i nešto o stambenom fondu, informišite građane ko su zdravstveni radnici koji su dobili te stanove? To zdravstvene radnike interesuje mnogo više od procenta ili rejtinga, iako ne sumnjamo da se veoma dobro razumijete u procente. Ali ne ove koji se tiču rejtinga partija nego one druge koji “život znače”, kazao je Striković.

Dodao je da su prijedlozi SDP-a konkretni, integrisani u zakon, "naša pitanja su jasna, a vaši odgovori samo neuspjeli pokušaj prelaska na politički teren."

"Čini nam se da ste na tom terenu još neubjedljiviji i gori nego što ste na ministarskom – ako je tako nešto uopšte i teorijski moguće. O populizmu kojeg pominjete nećemo jer bismo Vas morali pitati kakav je to populizam kada ministar od plate od 1000 eura ima kućnu kolekciju ženskih torbi u vrijednosti od 30000 eura. Jel to populizam ministre Hrapoviću ili nešto drugo. Bogami će biti nešto drugo. Vrednija je vaša kućna kolekcija Luj Viton torbi nego godišnja plata desetine ljekara. O medicini, tehnologiji, građevinarstvu, Ustavu, i politici uzaludno je pričati sa vama. Sa moralnim Ramadama nećemo ni o tome šta smo, a šta nismo, uradili dok smo bili u vlasti. Partiju kojoj pripadate ne treba javnosti posebno objašnjavati jer je to valjda jedina stvar o kojoj u Crnoj Gori postoji opšti konsenzus – jednako o njoj misle svi, i vlast i opozicija. Da zaključimo, SDP, a i svi zdravstveni radnici koji svakodnevno ulaze u zdravstvene ustanove bi zaista željeli da one jednog dana počnu da liče na one iz vaših bajkovitih saopštenja. Preduslov za to, ministre Hrapoviću, je da makar za početak zarada našeg vrhunskog ljekara bude veća od vrijednosti jedne torbe iz Vaše kućne kolekcije. I na kraju ministre, nemojte se žaliti na medije – dovoljno je samo da sazovete press konferenciju na temu: Kako sa Vašom platom imati kolekciju Luj Viton torbi vrijednu preko 30.000 eura. I to će biti odlično medijski propraćeno. Takvu “magiju” sa platom od 1.500 eura rijetko ko može da izvede. Uh ti procenti", zaključio je Striković.

Bonus video: