Bečić: Nema te sile koja nas može spriječiti da onemogućimo pokušaj prekrajanja izborne volje u Budvi

Ponavljam da, kada su u pitanju Demokrate, niti jedna funkcija ne može biti važnija od potrebe da sačuvamo Budvu od ponovnog protivpravnog i protivustavnog nasrtaja organizovane kriminalne grupe koja je već jednom poharala našu Budvu”, naglasio je Bečić
23042 pregleda 42 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Aleksa Bečić, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.05.2020. 14:18h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da “nema te sile koja ih može spriječiti da onemogućimo pokušaj prekrajanja izborne volje u Budvi”.

“U kontinuitetu ističem da je jedinstvenost u bojkotu Parlamenta, međusobnom nenapadanju, prijetnji bojkotom izbora do stvaranja uslova za iste, i čuvanju opozicionih opština, odnosno ostrva slobode, osnov za saradnju u opoziciji i pritisak koji bi DPS vrlo brzo doveo u pat poziciju. Ovih dana aktuelizovano je pitanje opstanka opozicione vlasti u Budvi. Vlasti koja je finansijski, investicioni i moralno preporodila Budvu, za razliku od prethodne DPS vlasti, odnosno organizovane kriminalne grupe koja je poharala našu metropolu turizma. Zato je velika odgovornost svih nas da ne dozvolimo da Budva ponovo padne u ruke takvih ljudi i takve politike. Ukoliko se nakon Kotora, dozvoli prekrajanje izborne volje u Budvi, onda je moje pitanje svima, uključujući i međunarodnu zajednicu - Šta je smisao izbora? Šta je suština izborne volje građana? Da li je član 2 Ustava koji kaže da se ne može priznati, niti uspostaviti vlast koja ne proističe iz slobodne izražene volje, samo mrtvo slovo na papiru?”, kazao je Bečić za Vijesti.

Prema njegovim riječima Demokrate pokušavaju da ovih dana budu glas razuma u Budvi.

“Glas koji će spustiti tenzije i pomoći da se dođe do rješenja koje će sačuvati izbornu volju građana Budve i spriječiti zaoštravanje i usložnjavanje političke situacije na pragu turističke sezone. Funkcioner Demokrata, predsjednik Skupštine Opštine Budva, Krsto Radović, je ponudio u ime Demokrata da podnese ostavku i time, zajedno sa predsjednikom Opštine pokušaju održati vlast u Budvi. Gospodin Carević je javno u televizijskoj emisiji korektno saopštio da prihvata takav način razrješenja krize i da on neće biti problem. Sada ostaje da svi u narednim danima pokažu strpljenje, mudrost i odgovornost, kako bi vidjeli da li je zaista bio problem u onome što je suština inicijativa za razješenje ili je ipak po srijedi nešto drugo, nešto mnogo opasnije, nešto što može da obesmisli mnogo procese u našoj zemlji i gurne i Budvu i Crnu Goru u još dublju političku i institucionalnu krizu, i to na pragu turističke sezone, od koje zavisi da li će se isključiti respiratori crnogorske ekonomije. Ponavljam da, kada su u pitanju Demokrate, niti jedna funkcija ne može biti važnija od potrebe da sačuvamo Budvu od ponovnog protivpravnog i protivustavnog nasrtaja organizovane kriminalne grupe koja je već jednom poharala našu Budvu”, naglasio je Bečić i dodao:

“I na kraju, da svima saopštim i jasno kažem, da nema te sile koja nas može spriječiti da onemogućimo pokušaj prekrajanja izborne volje u Budvi. Ako se sa ovakvom politikom nastavi izazvaće se kriza sa dalekosežnim posljedicama, na koju ćemo imati jasan odgovor”, zaključio je Bečić.

Bonus video: