Ujedinjena Crna Gora: Inspektori u civilu privode brutalno i bez objašnjenja

Iz Ujedinjene su kontaktirali Savjet za građansku kontrolu rada policije zatraživši da se "pod hitno provjeri 'korektnost' postupanja prema privedenima, odnosno brutalno maltretiranje bez ikakvog objašnjenja"
6979 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: UCG, UCG, UCG, UCG, UCG
Ilustracija, Foto: UCG, UCG, UCG, UCG, UCG

Ujedinjena Crna Gora osudila je, kako su saopštili, današnje "varvarsko ponašanje" pripadnika Uprave policije Podgorica prema određenom broju osoba koji su članovi ili simpatizeri te političke stranke.

"Nakon što je danas naknadno pozvan da da izjavu u Centar bezbjednosti povodom učešća u šetnji od prije par noći, naš član Stefan Vukmirović je u 17 sati došao po pozivu, a onda su četvorica inspektora u civilu brutalno i bez objašnjenja ponovo priveli Milivoja Brkovića i Julijanu Goranu Popović koja se ispred CB-a zatekla sa još nekoliko prijatelja koji su davali podršku Vukmiroviću. Gospođici Popović je onemogućeno do ovog trenutka da stupi u kontakt sa braniocem, koji se nalazi takođe ispred CB-a. Pouzdano saznajemo da se od Popović traži da preda svoj telefon i prijeti zadržavanjem do 72 sata bez ikakvog prethodnog obavještenja zašto je prethodno privedena i za šta se 'sumnjiči'," saopšteno je iz Ujedinjene.

Iz te partije su, kako navode, kontaktirali i Savjet za građansku kontrolu rada policije zatraživši da se "pod hitno provjeri 'korektnost' postupanja prema privedenima, odnosno brutalno maltretiranje bez ikakvog objašnjenja".

Bonus video: