Iako su Vlada i NKT predložili rad od kuće

Nrekić obišao kancelarije i objavio imena onih koji nisu na poslu

Predsjednik SO Ulcinj Ilir Čapuni ocijenio je da je obavještenje o provjeri prisustva na poslu neetičko
21799 pregleda 7 komentar(a)
Ljoro Nrekić, Foto: Filip Roganović
Ljoro Nrekić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.05.2020. 09:42h

Predsjednik SO Ulcinj Ilir Čapuni ocijenio je da je nedavno obavještenje o provjeri prisustva na poslu, koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine, neetičko i da ne predstavlja zakonom određenu mjeru.

Predsjednik Opštine Ljoro Nrekić sa potpredsjednicima Hatidžom Đoni i Astritom Hodžom i saradnikom Artanom Osmanovićem, u ponedjeljak 4. maja u 9,30, obišao je opštinske sekretarijate i službe radi evidentiranja službenika koji u to vrijeme nijesu bili na radnom mjestu. Obavještenje o tome, sa imenima i prezimenima zaposlenih koji u vrijeme kontrole nijesu zatečeni na radnom mjestu, sa potpisom Nrekića, potom je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine.

U reagovanju, naslovljenom na kabinet predsjednika Opštine, Čapuni tvrdi da je Nrekić sa saradnicima, mimo zakonskih ovlašćenja kontrolisao i službu Skupštine.

“Služba Skupštine nije obuhvaćena odlukom o organizaciji i načinu rada organa lokalne uprave jer je služba zasnovana na osnovu zakona, a ne opredjeljenja predsjednika Opštine. Stoga, službenici službe Skupštine, za svoj rad odgovaraju sekretaru Skupštine a sekretar predsjedniku Skupštine i Skupštini“, naveo je Čapuni u reagovanju.

Ilir Čapuni
Ilir Čapuni(Foto: Opština Ulcinj)

Ocijenio je da je na neetički način objavljeno i ime službenika službe, koji nije zatečen na radnom mjestu, „znajući da prisustvo na poslu i radne zadatke evidentira i daje samo sekretar Skupštine“.

“I kao da to nije dovoljno, obavještenje dolazi za vrijeme pandemije, kada Vlada i NKT predlažu da se što više radi iz kuće“, naglasio je Čapuni.

Služba Skupštine nije obuhvaćena odlukom o organizaciji i načinu rada organa lokalne uprave jer je služba zasnovana na osnovu zakona, a ne opredjeljenja predsjednika Opštine.

Na kraju, on je ocijenio da samo obavještenje, plasirano kao informacija za javnost, narušava ugled Opštine, integritet službenika i namještenika i smanjuje povjerenje građana kao redovnih poreskih obveznika.