LP: U Crnoj Gori nema mjesta ekstremizmu i nasilju, država da pošalje jasnu poruku

"Oni koji su napadali organe reda, kamenovali i nasrtali na predstavnike policije, koji se mjesecima nalaze na prvoj liniji fronta sa korona virusom, hitno moraju odgovarati", poručuju iz Liberalne partije
1769 pregleda 2 komentar(a)
Sa Kongresa Liberalne partije: Ilustracija, Foto: LP, LP
Sa Kongresa Liberalne partije: Ilustracija, Foto: LP, LP

Ugrožavanje javnog zdravlja je napad na državu i svakog njenog građanina, a država mora poslati jasnu poruku da u crnogorskom društvu nema mjesta da za ekstremizam i nasilje, saopšteno je iz Liberalne partije.

"Neodgovornim ponašanjem u proteklim danima i agresivnim kršenjem epidemioloških mjera te javnog reda i mira, pojedini opozicioni politički lideri i crkveni velikodostojnici SPC u Crnoj Gori ugrozili su javno zdravlje i pokazali da im ljudski životi ne vrijede ništa pred njihovim ličnim i kleronacionalističkim interesima. Ugrožavanje javnog zdravlja je napad na državu, društvo i napad na svakog građanina, na svakog čovjeka u Crnoj Gori. Naročito kada se to čini sa predumišljajem, svjesno znajući da su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, i miltantno zloupotrebljavajući prava koja je država uprkos tome omogućila da se uživaju u danima praznika. Takvo je ponašanje u Crnoj Gori uvijek imalo jasan naziv i kvalifikaciju kojom se nikad niko u istoriji naše države nije ponosio", navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije su pozvali nadležne organe da "snažno i bez kompromisa nastave da djeluju kako su to radili i do sada" tokom epidemije koronavirusa.

"Svako, bez obzira na bilo koje svojstvo ili poziv, ko je ugrozio zdravlje i živote ljudi u Crnoj Gori mora biti procesuiran i oštro kažnjen zbog ovog gotovo pa terorističkog čina izazivanja bolesti širokih razmjera. Zakonski propisi važe podjednako za sve. Oni koji su napadali organe reda, kamenovali i nasrtali na predstavnike policije, koji se mjesecima nalaze na prvoj liniji fronta sa korona virusom, hitno moraju odgovarati i poslati se jasna državna poruka da za ekstremizam i nasilje nema mjesta u crnogorskom društvu. LP apeluje na sve da se u naročito mentalno i socijalno teškom periodu izlaska iz epidemiološke krize smire tenzije i našoj državi da šansa za teški i dugotrajni oporavak, uz veliki oprez u očekivanju drugog vala epidemije", zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

Bonus video: