Demokrate: Građani, vodite se porukom mitropolita Amfilohija, ne slušajte pozive Markovića i drugih relikata prošlosti

"Nama, kao opozicionoj partiji ne treba vlast ako se prolije i jedna kap krvi za njeno osvajanje. Nama ne treba vlast ako je budemo plaćali životima naše braće i naših sugrađana. Nama ne treba vlast, ako ćemo je sticati po cijenu bilo čijeg nevinog stradanja"
17058 pregleda 14 komentar(a)
Funkcioneri Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Funkcioneri Demokrata, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.05.2020. 18:08h

Demokratska Crna Gora pozvala je građane da, kako je saopšteno "ne slušaju pozive na nemire, svađu, bratomržnju i bratoubilaštvo" koji dolaze od premijera Duška Markovića i "drugih relikata prošlosti".

U saopštenju navode da "svima zvijezda vodilja budu poruke ljubavi i mira koje je danas uputio čelnik Mitropolije crnogorsko-primorske".

"Kao što mu dolikuje, mitropolit je pozvao na mir, pomirenje, ljubav i slogu, a nikako na krv i bratoubilaštvo. To su poruke koje smo svi dužni da upućujemo jedni drugima, pogotovo u trenucima kad usijane glave pozivaju na mržnju, krvave glave, batinjanje i nasilje", navodi se u saopštenju Demokrata.

Navode da mir, ljubav i sloga su nasušna potreba crnogorskog društva.

"To je preduslov za napredak i osnov za uspjeh. Posvađana, zaraćena i bratskom krvlju natopljena Crna Gora nije potrebna nikome. Nama, kao opozicionoj partiji ne treba vlast ako se prolije i jedna kap krvi za njeno osvajanje. Nama ne treba vlast ako je budemo plaćali životima naše braće i naših sugrađana. Nama ne treba vlast, ako ćemo je sticati po cijenu bilo čijeg nevinog stradanja. Za razliku od onih, na drugoj strani, koji, da bi očuvali vlast, ne zaziru ni od suza, ni od krvi, u šta smo se i sinoć imali priliku uvjeriti".

Demokrate ističu da je dovoljno u prošlosti "bilo krvi, dovoljno je bilo patnji, mržnje i krvnih osveta".

"Danas nam je potreban razum. Danas nam je potrebna mudrost. Danas je potrebno da političari slušaju crkvene velikodostojnike čiji su pozivi glas i svjetlo razuma u pomrčini koja je, zahvaljujući nekim crnim kutijama, pritisnula naše dane. Ni jedan političar ne može željeti veće dobro crkvi od onih koji joj posvećuju svoje živote. Crkveni velikodostojnici su i u ovoj situaciji, svojom pribranošću, pokazali da su dostojni povjerenja koje im ukazuju mnogobrojni vjernici koji se njihovim riječima, kad je najteže, vraćaju kao nepomućenim izvorima mudrosti", navodi se u saopštenju Demokrata

Bonus video: