Medojević i Milačić širili lažnu objavu: Slika bebe sa interneta kao dokaz torture

Medojević na svom Tviter nalogu napisao da se radi o "torturi ustaške policije u Nikšiću"
48788 pregleda 85 komentar(a)
Fotografija koju su političari uklonili sa stranica, Foto: Screenshot/Facebook
Fotografija koju su političari uklonili sa stranica, Foto: Screenshot/Facebook
Ažurirano: 15.05.2020. 11:35h

Na društvenim mrežama se širi objava u kojoj se tvrdi da je policija u Nikšiću odgurnula ženu sa djetetom u kolicima koja je uzviknula "ne damo svetinje", a da joj potom nisu dali da podigne bebu.

Iako je ta objava ilustrovana fotografijom preuzetom sa interneta, a nigdje nije prijavljen takav incident, to nije spriječilo da se u širenje dezinformacija uključe i jedan od lidera Demokratskog fronta, Nebojša Medojević i stranica Marko Milačić - Prava Crna Gora.

medojević tviter
Objava Medojevića na Tviteru(Foto: Screenshot/Twitter)

Medojević na svom Tviter nalogu napisao da se radi o "torturi ustaške policije u Nikšiću".

prava fb
Objava na stranici Prave(Foto: Screenshot/Facebook)

"Dijelite da svi vide! Juče tokom intervencije nikšićke policije gurnuli su kolica sa dječakom Andrijom dok je majka uzvikivala 'Ne damo svetinje.", napisano je u objavi na stranici Marko Milačić - Prava Crna Gora.

fff
Fotografija objavljena na stranom sajtu(Foto: Screenshot)

Nakon što su korisnici društvenih mreža ukazali da se radi o manipulaciji i montaži, objave su uklonjene bez obavještenja.

Policija: Širili lažne vijesti zloupotrebom djece

Iz Uprave policije su se oglasili povodom fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, poručivši da je apsolutno netačno da su službenici Centra bezbjednosti Nikšić nanijeli povrede bebi koja se navodno nalazila u kolicima prilikom intervencije policije tokom nereda u tom gradu.

"Fotografija bebe koja je objavljenja ne samo da nije iz Nikšića, već je preuzeta sa internet stranice iz inostranstva, kao što je to i objavljeno danas u većini medija".

Iz policije dodaju da objavljivanje lažne fotografije bebe predstavlja klasični oblik lažne vijesti i širenja dezinformacija kao i grubog zloupotrebljavanja djece.

"Policija je upoznala nadležno tužilaštvo i postupanje u odnosu na ovaj slučaj je u toku", zaključili su iz policije.

Bonus video: