SO Žabljak: Donijeta odluka o razmjeni nepokretnosti

Zemljište na kome se nalazi benzinska pumpa procijenjeno je na 126.210 a objekat na 125.200 eura, navodi se u toj odluci kao i to da je vrijednost razlike površine zemljišta koju će Jugopetrol platiti Opštini 1.100 eura, navodi se u ovoj odluci
230 pregleda 0 komentar(a)
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
SO Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 15.02.2018. 14:19h

Glasovima vladajuće DPS-SD većine u SO Žabljak donijeta je odluka o razmjeni nepokretnosti. Za prostor od oko 700 kvadrata zemljišta na Jugopetrola na kome se nalazi njihova benzinska pumpa u Žabljaku, Jugopetolu se uz naknadu za razliku u kvadraturi ustupa urbanizovna parcela pored zaobilaznice površine 1.803. kvadrata.

Opozicioni odbronici kritikovali su takvu transakciju, smatrajući da procjena vrijednosti prostora i samog objekta aktuelne pumpe, koju je radila komisija Uprave za nekretnine, nije adekvatna. Ukazivali su na monopol Jugopetrola kada je u pitanju tržište naftom i naftnim derivatima. Sa druge strane, vlast smatra da je riječ o dobrom poslu, a i jedni i drugi su se složili u konstataciji da je postojeća pumpa problem po pitanju ometanja odvijanja saobraćaja u gradu jer se stvaraju dugi redovi koji ometaju odvijanje saobraćaja.

Zemljište na kome se nalazi benzinska pumpa procijenjeno je na 126.210 a objekat na 125.200 eura, navodi se u toj odluci kao i to da je vrijednost razlike površine zemljišta koju će Jugopetrol platiti Opštini 1.100 eura, navodi se u ovoj odluci.

Predlagač, predsjednik Opštine Veselin Vukićević, kazao je u završnoj riječi da je aktuelni DUP predvidio drugu parcelu za gradnju pumpe i da su pregovori sa Jugopetrolom rezultirali sačinjavanjem pisma o namjerama po kojim Jugopetol komunalno opremiti prostor, novu pumpu izgraditi za 1,5 godina, kada će stara, koja je u funkciji od 1961. godine, prestati da radi. Kazao je da će je Jugopetrol nakon toga ukloniti čime se stvaraju uslovi za urbanističku valorizaciju tog prostora.

Uz jednog uzdržanog odbornika, donijeta je odluka o prestanku prava upravljanja Komunalnog preduzeća nad reciklažnim centrom koji je svečano otvoren u maju 2016. godine. Obzirom da ni jednog trenutka nije radio, te da su se gomilali problemi oko odlaganja otpada, odlučeno je da se pristupi raspisivanju javnog poziva za zakup nepokretnosti, što je bila naredna tačka dnevnog reda koju su odbornici istim odnosom prilikom glasanja usvojili.

Opozicija je bila protiv i prilikom donošenja izmjena odluke o naknadi za komunalno premanje građevinskog zemljišta i dopune odluke o opštinskim kategorisanim i nekategorisanim putevima kojima su zeleno svijetlo dali odbornici vladajućih DPS i SD.

Na sjednici je obrazovana komisija za izradu teksta nacrta statuta Opštine Žabljak i, bez glasanja, razmatrane su informacije o stasnju javnog reda i mira, stanju zdravstvene zaštite i stanju niskonaponske elektro mreže na području Opštine Žabljak.

Bonus video: