"ČUVATI SEBE OD DRUGOG JE JUNAŠTVO"

DPS Nikšić: Reakcija nadležnih organa dokazala da je zakon isti za sve

"U svemu tome Nikšić osta Nikšić. Mudar i dostojanstven. Većinski Nikšić pokaza svoju lucidnost i širinu, dopuštajući svakom da iskaže svoje mišljenje, ma koliko bilo nerazumno i ma koliko mu se duboko protivili", navodi se u saopštenju
2702 pregleda 14 komentar(a)
Logo OO DPS Nikšić, Foto: DPS
Logo OO DPS Nikšić, Foto: DPS
Ažurirano: 16.05.2020. 18:30h

Izvršni odbor (IO) Opštinskog odbora (OO) DPS Nikšić pozdravio je odluke državnih organa, koje, kako tvrde iz ovog odbora, na isti način tretiraju svakog pojedinca koji se ogluši o izrečene mjere i zakone. 

"Država Crna Gora je, i ovog, kao i mnogo puta ranije, pokazala da joj je prevashodni cilj očuvanje zdravlja svakog našeg građanina te da je zakon jednak za sve i da svako mora u skladu sa propisima odgovarati za svoja djela. Pokazala je država da ne podliježe pritiscima, manipulacijama i beskrupuloznim montiranjima", navodi se u saopštenju IO OO DPS Nikšić.

Oni su dodali da pod svim okolnostima Nikšić ostaje isti. 

"U svemu tome Nikšić osta Nikšić. Mudar i dostojanstven. Većinski Nikšić pokaza svoju lucidnost i širinu, dopuštajući svakom da iskaže svoje mišljenje, ma koliko bilo nerazumno i ma koliko mu se duboko protivili. I ovog puta su Nikšićani saslušali i ispratili iste one koji svojim činjenjem mogaše ugroziti zdravlje svakog našeg gradjanina", navodi se u saopštenju. 

Iz IO OO Nikšić kazali su i to da "čuvati sebe od drugog je junaštvo, a drugog od sebe čojstvo. To je konstanta naše nacionalne svijesti kojom smo se  vodili kod mnogih ličnih i državnih odluka, a koja je bila prisutna i u prethodnim danima kada se pokušavalo nasrtati na Crnu Goru. Nikšić je s osmjehom kroz istoriju ispratio mnoge koji  su željeli da naruše njegov mir, a to čini i danas. Čuvajući u sebi ponos i prkos, nastaviće Nikšićani da u miru  i dostojanstveno odgovoraju svima onima koji im ne žele dobro i onima koji nijesu svjesni da su samo sredstvo manipulacije. Ostaće Nikšić - Nikšić, onaj mudri i razboriti, koji čuva dostignute vrijednosti, poštuje tuđe, a iznad svega voli svoje".