REAGOVANJE

Živković: Vulin nedostojan tradicije časne srpske vojske

On je dodao da osim što se Vulin našao na mjesto prvog čovjeka vojske Srbije, bez dana odsluženog vojnog roka, uspio je za samo tri sata da izvrijeđa predsjednika Republike Sjeverne Makedonije i Crnu Goru nazove „izvorom nestabilnosti u regionu“
4453 pregleda 16 komentar(a)
Živković u Skupštini Crne Gore, Foto: DPS
Živković u Skupštini Crne Gore, Foto: DPS

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin postaje regionalni politički fenomen u svakom smislu, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Danijel Živković.

On je dodao da osim što se Vulin našao na mjesto prvog čovjeka vojske Srbije, bez dana odsluženog vojnog roka, uspio je za samo tri sata da izvrijeđa predsjednika Republike Sjeverne Makedonije i Crnu Goru nazove „izvorom nestabilnosti u regionu“. 

Živković je reagovao na Vulinovu izjavu da Crna Gora postaje izvor nestabilnosti u regionu.

"To što Vulin pristaje na sve, pa i da izigrava političkog komedijaša tokom predizborne kampanje u Srbiji, inače i nije neka novost, ni za Crnu Goru ni za region.  Ne čudi ni činjenica da Vulin, kao najviši predstavnik vlasti Republike Srbije, uporno pokušava da se umiješa u unutrašnje stvari svake susjedne države pojedinačno. Novost je samo to da čovjek sa najviše afera u Vladi Republike Srbije više i ne krije svoju bahatost u odnosu prema susjednim državama", rekao je Živković.

On je istakao da Vulin odlično zna da je pozicija Crne Gore u regionu nepoljuljana i priznata već decenijama, kako tvrdi DPS-ov poslanik, faktor stabilnosti i dobrosusjedskih odnosa sa svima u okruženju, bez pretenzija da se miješa u unutrašnje poslove bilo koje države, da ih omalovažava, prijeti, vrijeđa i negira. 

"Obostrano uvažavanje i saradnja sa svim susjednim državama su dokazani nebrojeno puta, pa čak i sa Srbijom, uprkos Vulinu i sličnim „vulinima“. A kada je riječ o „pomoći Srbije u demokratizaciji Crne Gore“, najljubaznije ga molimo da ne pomaže nikome ništa, jer je ovaj isti region nekoliko puta, nažalost, imao priliku da se uvjeri kako ta „pomoć“ izgleda", rekao je Živković.

On je očekivao da Vulin do 21. juna, dana izbora u Srbiji, značajno pojača svoje retoričke pokušaje agresije na region.

"Na istovjetan način kako je to danas učinio sa Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom. Zato je za region najvažnije da se ne upušta u njegove otužne  rabote i ne gazi kroz glib iz kojeg viri nekadašnji JUL-ovac Mirjane Marković, nedostojan tradicije časne srpske vojske. To što on mora da se bori za svoju buduću poziciju u vlasti, i čini to bez mjere i skrupula, ne obavezuje nikoga iz regiona da mu u tome pomaže dajući mu na značaju, zaključio je Živković.

Preporučujemo za Vas