Lacmanović pristupio Demokratama

Lacmanović je kazao da su motivi za pristupanje Demokratama prepoznavanje snage u toj stranci koja može biti stožer oko kojeg će se okupiti sve snage za smjenu aktuelnog režima
10516 pregleda 17 komentar(a)
Lacmanović i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Lacmanović i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 17.05.2020. 13:51h

Radenko Lacmanović, bivši član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama pristupio je Demokratskoj Crnoj Gori.

"Demokratskoj Crnoj Gori danas je pristupio ugledni pravnik, borac za ljudska prava i slobode, civilni aktivista i doskorašnji član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Radenko Lacmanović", saopštile su Demokrate.

Lacmanović je kazao da su motivi za pristupanje Demokratama prepoznavanje snage u toj stranci koja može biti stožer oko kojeg će se okupiti sve snage za smjenu aktuelnog režima.

Takođe, Lacmanović je prilikom susreta sa predsjednikom Demokrata, Aleksom Bečićem i generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem ocijenio da su Demokrate stranka koja sabira, a ne dijeli, nudi rješenja i ne proizvodi probleme.

"Demokratska Crna Gora ia ima najveći koalicioni potencijal za okupljanje antirežimskih snaga nakon narednih izbora. Demokrate su, neko ko uprkos petogodišnjem egzistiranju na političkoj sceni i dalje nudi nove ideje i kvalitetna rješenja, kako bi društvo u Crnoj Gori bilo slobodnije, pravednije i ekonomski prosperitetnije. U Demokratama sam prepoznao one koji ne prave kompromis niti računaju koliko koštaju prava i slobode svakog građanina", kazao je Lacmanović.

On je dodao da je našao potpun spoj tradicionalnog i modernog.

"Tradicionalno je to, što je riječ ne samo garancija već i najbolja potvrda obećanog biračima. Takođe i vrijednosti porodice i afirmacija prijateljstva najbolja su garancija očuvanja naslijeđenog od predaka. Demokrate su sigurnost da će nasleđe od predaka biti sačuvano, ali i obaveza prema potomcima da nastave putem istine, pravde i ljubavi. Moderno kod Demokrata je to što u političkim protivnicima ne prepoznaju neprijatelje, već ljude koji žele dobro zajednici samo se razlikuju od nas u načinu kako doći do pravog cilja. Konačno Demokratska Crna Gora u DPS-u jedino ima političkog protivnika sa kojim ni pod kojim uslovima neće sarađivati, niti im davati povoda da opstaju na podjelama u Crnoj Gori, rekao je Lacmanović.

Demokrate su saopštile da je Bečić izrazio zadovoljstvo što se nastavlja kadrovsko jačanje stranke i uvjerenje da će Lacmanovićev angažman doprinijeti prepoznavanju Demokrata kao protivnika aktuelne vlasti na način što nude kvalitetna rješenja u oblastima koja su do sada prilično bila zapostavljena na političkoj sceni Crne Gore, kao što su ljudska prava i vladavina institucija, a ne pojedinaca.

"Od Lacmanovića, predsjednik Bečić očekuje da će dati snažan doprinos kroz aktivnost u Savjetu Demokrata koji će uskoro biti formiran", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: