Šaranović: Hajka DPS na Demokrate, spremni smo da za dobrobit građana danonoćno radimo za nula eura

“Odrekli smo se i službenih automobila koji pripadaju našem poslaničkom klubu. Dio naših zarada usmjeravali smo u humanitarne svrhe, renovirali osnovne škole, pomagali ljudima u nevolj”, rekao je Šaranović
4334 pregleda 31 komentar(a)
Šaranović, Foto: Savo Prelević
Šaranović, Foto: Savo Prelević

Predlog da se novčano kazni osam poslanika Demokratske Crne Gore dio je sveukupne hajke Demokratske partije socijalista (DPS) na Demokrate, smatra poslanik Demokratske Crne Gore Danilo Šaronović.

“DPS vlast mora znati da nas ne mogu uplašiti, niti bilo čim zaustaviti u našoj namjeri da mijenjamo Crnu Goru na bolje, a posebno ne ukidanjem zarada”, rekao je Šaranović agenciji MINA.

Iz Administrativnog odbora ranije su kazali da su novčane kazne zbog neopravdanog odsustva sa prve sjednice proljećnjeg skupštinskog zasijednja predložene za 13 poslanika, od kojih je osam iz Demokratske Crne Crne jedan iz Ure i po dva poslanika iz Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije,.

Šaranović je naveo da je predlog DPS-a da se kazne poslanici Demokrata dio sveukupne hajke i obračuna sa Demokratama.

On je kazao da u Demokratskoj Crnoj Gori ljudima novac i funkcije nijesu, niti će ikada biti na prvom mjestu.

“Spremni smo da za dobrobit građana Crne Gore danonoćno radimo za nula eura. Inače smo se od početka mandata odrekli svih privilegija”, naveo je Šaranović.

On je dodao da nijedan cent niko od poslanika Demokrata nije uzeo za putovanje, dnevnice, stan, dok su drugi trošili po više hiljada eura mjesečno.

“Odrekli smo se i službenih automobila koji pripadaju našem poslaničkom klubu. Dio naših zarada usmjeravali smo u humanitarne svrhe, renovirali osnovne škole, pomagali ljudima u nevolj”, rekao je Šaranović.

On je kazao da su funkcioneri, aktivisti i članovi Demokrata izloženi strahovitom pritisku i kontinuiranoj represiji režima,

"Podsjećam i na predlog premijera da se ukine i finansiranje naše partije, sa ciljem eliminisanja političke konkurencije i uspostavljanja jednopartizma, što je presedan na planetarnom nivou kada su u pitanju savremene zemlje”, rekao je Šaranović.

On je naveo, da DPS očito polazi od sebe i svojih principa po kojima je “sve stalo u novčanik i sve se svodi na novčanik”.

“Mi smo pokazali da smo sušta suprotnost i na najsvježijem primjeru iz Budve. Naš predsjednik Skupštine je ponudio ostavku na funkciju, samo da se sačuva vlast koja proizilazi iz volje građana.”, kazao je Šaranović.

On je dodao da Demokrate djelima, a ne riječima, pokazuju da im je interes građana na prvom mjestu, a funkcije i plate na poslednjem.

Prema njegovim riječima, DPS su u Budvi 2016. godine, kao i u Kotoru, a potom i u Herceg Novom, pobijedili sa nula eura budžeta.

“To je dokaz da našu iskrenu želju, nesalomljivu volju i spremnost da istrajemo do kraja u borbi za promjene, ne može zaustaviti ništa, a najmanje prizemni udari na naše zarade”, poručio je Šaranović.

Bonus video: