Lekić: Đukanović označio kraj Crne Gore kao ozbiljne, na zajedničkim vrijednostima integrisane zemlje

Predsjednik Đukanović je, navodi Lekić, pokušao da prikrije "realno propadanje države"
12537 pregleda 28 komentar(a)
Miodrag lekić, Foto: Boris Pejović
Miodrag lekić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2020. 17:20h

Upotrebljavanjem pojmova “nacionalni Srbi” i “nacionalni Crnogorci” kojima će, kako kaže, svima obezbijediti crkvu - uz nacionalne partije koje već ima u trgovačkoj koaliciji na vlasti - Đukanović je već označio kraj Crne Gore kao ozbiljne, na zajedničkim vrijednostima integrisane zemlje, poručio je lider Demosa, Miodrag Lekić.

"Pokazavši visok stepen otuđenja od realnosti feudalizovane i rasparčane zemlje predsjednik hibridnog sistema autokratije je pokušao nastavak starih obmana upućenih umornim, opljačkanim i podijeljenim građanima. Zato je opet izabrao, uprkos svom skromnom obrazovanju, tragikomičan stil prosvetitelja građana kojima već decenijama manipuliše saopštavajući dijametralno suprotne “istine” o prošlosti. Opet su istorija i crkva u njegovom izlaganju zauzeli daleko više mjesto od analize realnog stanja građana u sve više trulom i endemski korumpiranom sistemu čiji se potpuni ekonomski slom odlaže samo bjesomučnim zaduživanjem zemlje", kazao je Lekić.

Đukanović je, dodaje Lekić, i "mitologijom države, što je svojstveno svim diktatorima, ovoga puta crnogorske države, pokušao da prikrije realno propadanje države."

"Upotrebljavanjem pojmova “nacionalni Srbi” i “nacionalni Crnogorci” kojima će kako kaže svima obezbijediti crkvu - uz nacionalne partije koje već ima u trgovačkoj koaliciji na vlasti - Đukanović je već označio kraj Crne Gore kao ozbiljne, na zajedničkim vrijednostima integrisane zemlje. Pošto je više nego očigledno da Đukanovića ne zanimaju temeljne vrijednosti demokratije i da je metod obmanjivanja agresivnom demagogijom zapravo ponuđeni put političkog života u izbornoj godini – ostaje građanima da zaključe o takvom pravcu zemlje. O ovom putu, a prije potpune sramputice, treba da razmisle i u Đukanovićevoj stranci. U svakom slučaju ističe vremenski rok obmana", zaključuje se u saopštenju lidera Demosa.

Bonus video: