IZLAGANJE POSLANIKA DF-A U SKUPŠTINI

Vučurović: Ako se Đukanović odluči na otimanje hramova onda će morati da dobije po prstima

Pokazujući Đukanovićeve fotografije, Vučurović je kazao da će mu “kad vrati sve što je oteo u prethodnih 30 godina, ostati “Jumkov” džemper ili majčica sa radne akcije”
23867 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2020. 19:08h

Poslanik Demokratskog fronta (DF), Jovan Vučurović, kazao je da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da vrati Crnoj Gori ono što je oteo u poslednjih 30 godina.

On je kazao da je potpuno saglasan sa Đukanovićevom jučerašnjom izjavom da bude srećno svakome ono što je zakonito stekao, te da će oteto opet biti vraćeno Crnoj Gori.

“Predlažem i pošteno je da počne da se vraća od našeg Nikšića-moga više nego njegovog. Ja ga nisam oštetio, on ga je uništio...Da počne da vraća od Željezare, Autoprevoznog, Metalca, Boksita, Javorka, Konija...A onda neka nastavi da vraća ostalo po Crnoj Gori što je oteo građanima, od Radoja Dakića, Oboda, Košute, Solane...”, rekao je Vučurović u Skupštini.

Pokazujući Đukanovićeve fotografije, Vučurović je kazao da će mu “kad vrati sve što je oteo u prethodnih 30 godina, ostati “Jumkov” džemper ili majčica sa radne akcije”.

“Doduše, neće se vratiti u Rastoke, nego će zbog svega što je uradio, morati da ide u Spuž...”.

On je kazao da ako se Đukanović odluči na otimanje hramova i nastavak progona srpskog naroda i srpskih pravoslavnih vjernika i Demokratskog fronta, “onda će morati da dobije po prstima, i on i oni oko njega koji služe ideji dukljanskog nacizma”.

Polsanik DF-a Budimir Aleksić je kazao da je Đukanović predstavljajući svoj dvogodišnji rad, umjesto o privredi, govorio o crkvama i kanonima.

“On potpiruje vatru, prijeti građanskim sukobima.On neće stabilnost u državi. Izaziva destabilizaciju. Ako to radi čelni čovjek režima i šef partije koja vlada 30 godina, da ja očekujem da ćemo sprovoditi Zakon o privrednim društvima? Ovo je srozano na najniže grane”, rekao je Aleksić.

Andrija Nikolić (DPS) poručio je poslanicima opozicije da ne mogu po svaku cijenu negirati “rezultate koji su evidentni”.

“Možda bi opoziciona platforma koja u određenom smislu treba da generiše produktivnost... trebalo da bude zasnovana, da pođete od uvažavanja određenih dostignuća države Crne Gore”.