"želi da se obračuna sa nama"

Knežević: Đukanović objavio rat pravoslavlju, ne samo u Crnoj Gori

Poslanik DF-a smatra da je predsjednik države poslao jasnu poruku da "sve koji budu bili spremni da mu se odupru, čeka pogrom i progon"
8612 pregleda 21 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević je kazao da su njegove kolege Andrija Mandić, Nebojša Medojević, Predrag Bulatović i Slaven Radunović sinoć bili kod mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i saopštili mu da uprkos "farisejima i lažnim patriotama", neće odustati od obećanja koje su dali na Trojčindanskom saboru.

"Zbog toga dobijamo prijetnje, kao što sam ja dobio prijetnju da se priprema atentat na mene. Već pet dana niko od nadležnih institucija me nije pozvao na informativni razgovor da sasluša moja saznanja...", rekao je Knežević u Skupštini.

Ističući da mu ne treba zaštita, kazao je da su odlučili da se brane kao porodica, kao bratstvo i da će na svaki način odgovoriti političkim nalogodavcima nauma, obračuna sa političkim liderima srpskog naroda u Crnoj Gori:

"Saopštavam da će ići glava za glavu".

On je istakao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović juče objavio rat svekolikom pravoslavlju, ne samo u Crnoj Gori, poslavši jasnu poruku da sve koji budu bili spremni da mu se odupru, čeka pogrom i progon.

"Đukanović je juče sa pozicije predsjednika Crne Gore najavio građanski rat. Sa pozicije predsjednika DPS-a je najavio traktore, bljesak, Oluju za srpski narod u Crnoj Gori i za sve one koji su se zakleli na Trojčindanskom saboru da će životima braniti naše pravoslavne svetinje".

Istakao je da se niko iz Specijalnog tužilaštva i Osnovnog državnog tužilaštva nije usudio da ga pozove na informativni razgovor ili da ga iz Centra bezbjednosti obavijeste da je protiv njega pokrenut krivični postupak:

"Jer je ugrozio teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore najavljujući Srpsku pravoslavnu crkvu, srpski narod u Crnoj Gori i Demokratski front kao legitimne i otvorene mete, najavljujući da ni za milimetar neće odstupiti jer želi da se obračuna sa nama", kazao je Knežević.

Preporučujemo za Vas