Ujedinjena: Progone Brkovića iz političkih razloga

Iz Ujedinjene Crne Gore navode da je Podgoričanin tri puta saslušavan u svojstvu građanina, u samo deset dana
1841 pregleda 1 komentar(a)
Ujedinjena Crna Gora
Ujedinjena Crna Gora

Podgorička policija pokušava presijom i pritiskom da iznudi neku vrstu priznanja od sugrađanina Milivoja Brkovića na osnovu koje bi bio proglašen, "očigledno, za vođu neke zavjereničke organizacije koja radi protiv države, NATO i ostatka svijeta", saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore.

Navode da je Brković tri puta saslušavan u svojstvu građanina, u samo deset dana.

"Nažalost, tužilaštvo i istraga sarađuju na visokom nivou kao da se radi o članu Kavačkog ili Škaljarskog klana."

"Brković se progoni isključivo iz političkih razloga, a progon je proširen i prema njegovim prijateljima. Trobojka na Zlatici i nenasilni otpor diktaturi mu se ne zaboravljaju. Brkoviću su danas prethodno otete telefone, kroz maltretiranje od strane policijskih inspektora ispred CB, vještačili forenzičlim postupkom tražeći nekakve dokaze i pretresajući sve što je sadrzaj telefona, pod izgovorom da je to normalna procedura i da se radi o rasvjetljavanju krivičnog djela. Ono što se od prve krivične prijave Brkoviću stavlja na teret može mu samo služiti na čast - od trobojke, preko učestvovanja u protestnim "šetnjama tišine", do navodnog organizovanja protesta automobilima u pokretu. Naravno da se Milivoje Brković ni u jednom trenutku nije krio, naravno da im je jasno saopštio šta jeste, a šta nije radio ali progon i maltretiranje svakodnevnim saslušanjima se nastavlja. Pozivamo medije, institucije koje nisu već zgažene, NVO koje se bave zaštitom ljudskih prava da obrate pažnju jer se radi o nepodnošljivom terorisanju jednog mladog čovjeka", navode iz Ujedinjene.

Poručuju da ta partija daje punu podršku Brkoviću konstatujući "žalosnu činjenicu da UP i Tužilaštvo pošto-poto žele Brkovića u zatvoru, na što dužoj robiji kako bi se ulio strah mladim ljudima koji više ne žele da trpe posljednju evropsku tiraniju i posljednjeg diktatora."

"Ni nas, ni Brkovića, ni naše mlade članove, ove žalosne krimi tehnike i obrade neće zastrašiti. Mi se ne bavimo organizovanim kriminalom i kriminalnim zavjerama o kojima bruji Evropa. Zbog Milivoja Brkovića ne dobijamo packe od Stejt Departmenta niti nazadujemo u slobodama i pravima po mišljenju Fridom Hausa. Pozivamo policiju i tužilaštvu da ostave mlade ljude na miru i da se bave poslom za koji ih plaćamo - da raskrinkavaju kriminal, a ne da čuvaju DPS vlast i Gospodara koji se sve više ponaša kao neuračunljiv političar zatečen u političkom bunilu", zaključuju iz Ujedinjene.

Bonus video: