Dogovor oko predsjedničkog kandidata: Bečić će učestvovati na sastanku lidera opozicije

"Cijeneći da je jedinstveni kandidat cjelokupne opozicije prioritet svih prioriteta, predsjednik Demokrata sa saradnicima će učestvovati na zajedničkom sastanku lidera opozicije, na kojem će još jedanput ponoviti iskrenu, bezrezervnu, snažnu i blanko podršku onom kandidatu kojeg dogovore kolege iz parlamentarne opozicije", navodi se u saopštenju
137 pregleda 18 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.02.2018. 18:26h

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, učestvovaće na zajedničkom sastanku lidera opozicije, u vezi dogovora oko jedinstvenog kandidata za predsjedničke izbore, saopšteno je iz te partije.

Predsjedništvo Demokratskog fronta (DF) pozvalo je ranije danas lidere parlamentarnih opozicionih partija da u petak 16. februara održe sastanak na kome će razgovarati o zajedničkom predsjedničkom kandidatu.

"Cijeneći da je jedinstveni kandidat cjelokupne opozicije prioritet svih prioriteta, predsjednik Demokrata sa saradnicima će učestvovati na zajedničkom sastanku lidera opozicije, na kojem će još jedanput ponoviti iskrenu, bezrezervnu, snažnu i blanko podršku onom kandidatu kojeg dogovore kolege iz parlamentarne opozicije", navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske Crne Gore su kazali da se neće miješati u postupak izbora kandidata za predsjednika Crne Gore, imajući u vidu da su među rijetkim subjektima koji su više puta isticali da je najpopularniji stranački kandidat najbolje rješenje na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Podsjećamo da je na ovaj način stavljena tačka na moguću kandidaturu predsjednika Demokrata u ovom izbornom procesu, kao i da se isti neće kandidovati bez obzira na konačan ishod u procesu izbora nestranačkog kandidata opozicije", dodaje se u saopštenju.

U Demokratskoj Crnoj Gori smatraju da su tim činom Demokrate otvorile prostor za zajedničkog predsjedničkog kandidata.

Bonus video: