ambasador crne gore u srbiji

Milošević: Vlada nije donijela konačnu odluku o otvaranju granica

"Premijer je istakao da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naglasio je ambasador
18941 pregleda 15 komentar(a)
Milošević, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Milošević, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 26.05.2020. 20:45h

Vlada Crne Gore još nije donijela nikakvu konačnu odluku što se tiče otvaranja granica, kazao je ambasador Crne Gore u Srbiji, Tarzan Milošević.

Podsjetio je da je premijer Duško Marković rekao da globalna kretanja ukazuju na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla otvoriti granicu.

"Kao što ste čuli iz izjave premijera Crne Gore Duška Markovića, Nacionalno koordinaciono tijelo treba da donese odluku koja će se primenjivati od 1. juna, a u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje", naveo je Milošević u pisanom odgovoru za Mondo.

On je, kako se navodi, dodao da je premijer, na osnovu stava Instituta za javno zdravlje, saopštio da se očekuje otvaranje granica sa zemljama koje u ovom trenutku ispunjavaju određene epidemiološke kriterijume, kao i da je "jasno naglasio da će se naredba odnositi i na druge zemlje koje do njenog stupanja na snagu budu ispunile te uslove".

"Premijer je, takođe, istakao, da globalna kretanja ukazuju i na proširenje kruga država prema kojima bi Crna Gora mogla da otvori granicu", naveo je Milošević.

"Čvrsto vjerujem da će se vrlo brzo uspostaviti kvalitetna komunikacija između Crne Gore i Srbije u pogledu slobodnog kretanja ljudi, poštujući sve ono što su do sada, na kvalitetan način, preduzele i uradile obje države radi zaštite zdravlja svojih građana", zaključio je ambasador, kako piše portal.

Preporučujemo za Vas