"URA će se o rezultatima inicijative odrediti nakon predloga koji stignu iz Vlade Crne Gore"

Kako je saopšteno iz Vlade, predsjednik Vlade Duško Marković i predstavnici Građanskog pokreta URA na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem saglasili su se da je u cilju daljeg napretka Crne Gore presudna saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se Crna Gora suočava

9559 pregleda 12 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Predstavnici Građanskog pokreta URA saopštili su da su spremni da predlože i pojedina kadrovska rješenja koja se tiču crnogorskih institucija i da će se o rezultatima inicijative "Savez za Evropu" odrediti nakon predloga koji stignu iz Vlade Crne Gore, saopšteno je danas iz Vlade.

Kako je saopšteno iz Vlade, predsjednik Vlade Duško Marković i predstavnici Građanskog pokreta URA na čelu sa predsjednikom Dritanom Abazovićem saglasili su se da je u cilju daljeg napretka Crne Gore presudna saradnja svih građanski orijentisanih političkih snaga na savladavanju izazova sa kojima se Crna Gora suočava.

"Sagovornici su se, tokom razgovora vođenog u okviru premijerove inicijative Savez za Evropu, saglasili i u tome da je naša zemlja uspješno izašla iz borbe protiv koronavirusa", ističe se u saopštenju Vlade.

U saopštenju se dodaje da je Marković upoznao sagovornike sa opredjeljenjem da se u izborni proces uđe nakon društvenog dijaloga, i mogućeg konsenzusa, kojem Vlada teži.

"Crna Gora kao malo društvo mora u ovom trenutku da okupi sve koji mogu doprinijeti našim ciljevima. U onome što vi radite vidim potencijal za to", rekao je premijer.

Sastanku su prisustvovali sa strane Vlade potpredsjednik i ministar pravde Zoran Pažin i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević, a sa strane Građanskog pokreta URA izvršni direktor Zoran Mikić i članovi Predsjedništva Filip Adžić, Suada Zoronjić i Miodrag Caro Pavličić.

Bonus video: