Rakočević: Nije etički osporavati pravo i obavezu da se poslanik oglasi kad je ugrožen javni interes

Rakočević je naglasio da posebno zabrinjava što uvijek kada je potrebna reakcija predsjednice USCG, radi zaštite integriteta sudske vlasti od čestih klevetničkih nasrtaja, ona volšebno posebno izostaje

1834 pregleda 7 komentar(a)
Nikola Rakočević, Foto: DPS
Nikola Rakočević, Foto: DPS
Ažurirano: 29.05.2020. 14:51h

Ono što nije etički, niti u demokratskom duhu je osporavati garantovano pravo, ali ne manju i obavezu, da se poslanik oglasi u slučaju kada je ugrožen javni interes, a moje, sada još čvršće uvjerenje, je da ataci na antifašističke vrijednosti veoma narušavaju nacionalni interes i uznemiruju slobodarsku javnost, saopštio je danas poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

"Naročito kada je svrha poslaničke diskusije najava izmjena zakonskih rješenja, koja će čvršće osigurati zaštitu društva od podrivanja antifašističke vertikale crnogorske državnosti", kazao je Rakočević reagujući na saopštenje Udruženja sudija Crne Gore (USCG) koje je juče saopštilo da je Rakočević komentarišući sudsku odluku koja se tiče skrnavljenja spomenika Trinaestojulskom ustanku na Ravnom lazu, grubo prekršio nekoliko zakonskih i etičkih načela, a uz to iznio i više netačnih navoda, čime je prvenstveno naškodio nezavisnosti i ugledu sudske vlasti, a zatim i uticao na stvaranje negativnog stava o sudstvu u javnosti.

"Jake i grube riječi svjedoče o nedostatku sigurnosti u rečeno, ali i učinjeno", kazao je Rakočević.

Rakočević je naglasio da posebno zabrinjava što uvijek kada je potrebna reakcija predsjednice USCG, radi zaštite integriteta sudske vlasti od čestih klevetničkih nasrtaja, ona volšebno posebno izostaje.

"Vrlo udobno i sa mirnom savješću podnosim meni upućenu kritiku, jer nema tog poziva koji je zaštićen od suda javnosti, što očigledno neki teško i bolno podnose. Izvan i iznad svih naših sudova i reagovanja su tekovine antifašizma, naročito onda kada su besprizorno napadnute. Oko ovoga ne bi smjelo da bude dileme niti polemike u civilizovanom demokratskom društvu", zaključio je svom saopštenju Rakočević

Bonus video: