Rađenović: Naš stav oko Zakona o vjerskim zajednicama je i više nego jasan

"Dakle, što se tiče današnje prve od tri zakazane sjednice SO Budva naša odbornica nije prisustvovala iz razloga što smatramo da SO Budva nema mehanizam nit ingerencije ni po statutu ni po zakonu da se bavi ovim pitanjem"

4589 pregleda 3 komentar(a)
Rađenović, Foto: RTV Budva
Rađenović, Foto: RTV Budva

Član predsjedništva GPURA Blažo Rađenović kazao je da je stav te partije oko Zakona o vjerskim zajednicama i više nego jasan

On je reagovao na optužbe Mijomira Pejovića. Pejović je danas kazao da nije iznenađen nedolaskom odbornika DPS, SD, Crnogorske i Džakovića, već što sjednici nije prisustvovala odbornica GP URA Božena Jelušić. Na sjednici je trebalo da se razmatra inicijativa 535 građana Budve za poništenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Naš stav oko Zakona o vjerskim zajednicama je i više nego jasan i mi smo ga mnogo puta do sada saopštavali. Dakle, što se tiče današnje prve od tri zakazane sjednice SO Budva naša odbornica nije prisustvovala iz razloga što smatramo da SO Budva nema mehanizam nit ingerencije ni po statutu ni po zakonu da se bavi ovim pitanjem. Mi jesmo dio koalicije kako kaže odbornik Demokrata Pejović i ako ne zaboravljate ta koalicija ne bi ni formirala vlast u Budvi da nije bilo našeg konstruktivnog prijedloga oko rotacije predsjednika i ostaćemo principijalni do kraja mandata ovoj koaliciji iako nezadovoljni realizacijom onoga što smo kao koalicija i nova budvanska vlast mogli sve da uradimo za građane Budve a nismo", rekao je Rađenović.

"Na žalost po građane Budve naša snaga ogleda se kroz jednu odbornicu u SO Budva te iz tog razloga nismo ni mogli više uticati na naše koalicione partnere koji vode grad i opštinu. U većini slučajeva mi nismo bili ni obavjesteni od koalicionih partnera o krucijalnim odlukama već smo se vodili principom povjerenja koje su im građani Budve ukazali na izborima 2016-te. Takođe ono što želimo prokometarisati je komentar odbornika Demokrata Mijomira Pejovića kojem je "jasna poruka" današnjeg sastanka naših predstvanika GP URA sa premijerom Markovicem. Poručujem i gospodinu Pejoviću i Demokratskoj CG da ćemo na svaki njihov i bilo kog drugo napad unutar opozicije jasno odgovoriti argumentima a za njihovo neslavno učešće i neuspjeh unutar skupštinskog odbora za izborno zakonodavstvo gdje su njihovi predstavnici izabrani glasovima DPS nismo im ni mi krivi a ni građani Crne Gore. I dalje smo jedina principijalna partija koja je ostala pri svemu što je obećala i potpisala građanima CG a oni koji donesu odluku o nenapadanju unutar opozicije i vec je prvi dan prekrše to ne govori o nama nego o njima”, kazao je Rađenović.

Bonus video: