Vuksanović Stanković: Maraš je ružna slika sistema vrijednosti, ruga se Crnoj Gori

"Važno je, gospođo Maraš, da nijesam nešto ukrala, lažirala neki finansijski izvještaj ili potpisala neki štetan ugovor"

29971 pregleda 71 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković
Vuksanović Stanković, Foto: Luka Zeković

Možda bi se Ivo Andrić naljutio zbog moje omaške, ona se može desiti svakom ko se bavi javnim poslovima, saopštila je danas Draginja Vuksanović Stanković, predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP), reagujući na jučerašnje saopštenje Verice Maraš, izvršne direktorice Kompanije "13. Jul Plantaže".

Vuksanović Stanković je kazala da o štetnosti neke omaške u javno izgovorenoj riječi sudi javnost, a o šteti u privredi sud daje pravosuđe.

"Važno je, gospođo Maraš, da nijesam nešto ukrala, lažirala neki finansijski izvještaj ili potpisala neki štetan ugovor. Na vašu bahatost, gospođo Maraš, ogorčena je cijela Crna Gora. Dok 40 hiljada građana nema posla, 65 hiljada penzionera živi sa penzijom manjom od 250 eura, dok 80 hiljada radnika ima mjesečnu platu ispod 250 eura, Vi, gospođo Maraš, imate mjesečnu platu preko sedam hiljada eura. Dnevno zarađujete preko 250 eura, a kompanija kojom rukovodite duguje poreze ovoj državi", istakla je Vuksanović Stanković.

Predsjednica SDP je rekla da je Maraš, slika, i to ružna, sistema vrijednosti.

"Samo zato što ste funkcioner vladajućeg DPS mislite da Vam je sve dozvoljeno. I da ne plaćate poreze, i da zapošljavate kako hoćete, i da kažnjavate koga hoćete, i da mislite da zakon za Vas ne važi, i da za Vaš rad, bolje reći nerad, dobijate mjesečnu platu za koju radi desetine doktora, desetine učitelja, nastavnika i profesora, desetine policajaca i vojnika, stotine poštenih radnika", poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je rekla i da se Maraš ruga čitavoj Crnoj Gori.

"Za bahatost, za već javne sumnje u kršenje zakona, za ugovore koji su štetni po kompaniju, kada ovo društvo bude imalo više pravde i vladavine prava, sigurna sam da će Vam Andrićeva “Prokleta avlija” biti omiljena literatura. Ostavili ste dosta znakova pored puta. Izbor koji Vam preporučujem adekvatan je mjestu koje zaslužujete. Pravda je spora, ali uvijek dostižna, u Vašem slučaju je blizu, samo što Vam niko to još nije javio. Jutra, ponekad, znaju da iznenade. Podsjetite se Proklete avlije i “onog mjesta” u prelijepom Carigradu, okruženog zidinama, iz kojeg se vidi samo parče neba. Zato spremite literaturu, biće vremena za čitanje", zaključila je Vuksanović Stanković.

Bonus video: