"OVO JE NEDOPUSTIVO"

Krapović: Nikolić i Jelušić su kidnapovali Džakovića

"Ogromna je nesrazmjera šta se radi. Govorimo o nedoličnom ponašanju i izgredništvu, a sa druge strane o protivustavnoj otimanju vlasti, političkoj i suštinskoj korupciji", kazao je potpredsjednik i odbornik Demokratske Crne Gore, Dragan Krapović na konferenciji za novinare.

21357 pregleda 23 komentar(a)
Pejović i Krapović, Foto: Vuk Lajović
Pejović i Krapović, Foto: Vuk Lajović

Budvanske Demokrate upozorile su da je na sceni protivustavno i protivzakonito prekrajanje izborne volje građana Budve i otimanje vlasti.

Potpredsjednik Demokrata i odbornik Dragan Krapović je kazao da je to uzrok nemilih scena od juče, koje je osudio.

"Ogromna je nesrazmjera šta se radi. Govorimo o nedoličnom ponašanju i izgredništvu, a sa druge strane o protivustavnoj otimanju vlasti, političkoj i suštinskoj korupciji", kazao je Krapović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima poslanik i koordinator Demokratske partije socijalista (DPS) za Budvu, Andrija Nikolić bio je juče u zatvorenom hotelu "Blue star".

"Tamo je bio i predsjednik DPS Budva Predrag Jelušić. Oni su oteli, kidnapovali Stevana Džakovića, jer ga ne mogu prepoznati na jučerašnji dan. Ovo je nedopustivo. Moram reći da je Džaković punih tri i po godine ovaj grad držao kao taoca i na najbrutalniji način nas ucjenjivao. Pitam da li je Džaković isto tražio od DPS usvajanje otvorenih lista. Oni su u mogućnosti da to odmah urade. On je otišao sa njima i pokušava, što je nedopustivo da se uzme glas opozicionog DF i ponijeti ga DPS. To se ne radi. Pošteno je bilo reći da mu ovi ljudi ne valjaju i da vrati mandat”, naveo je on i dodao:

"Vidimo zabrinutost OKG za ono što je Budva, što je dostojanstvo, pozivanje na džentlmenstvo, da je DPS džentlmenski predao vlast kada smo 2016. dobili vlast. Podsjetiću da smo izbore dobili uprkos ogromnom, ogromnom broju zloupotreba, štabovima DPS po hotelu u Budvi, uprkos kovertama novca poput one koju je Slavoljub Stijepović stavio u džep. Lično sam morao, iako mi to nije kućno vaspitanje i manir, fizički da upadnem u hotel Belvi kako bih spriječio pravosnažno osuđenog Rajka Kuljaču da se bavi kupovinom glasova. Toliko o džentlemstvu DPS, evropejstvu i građanskom odnosu", kazao je Krapović.

Rekao je da četiri liste koje su dobile izbore potpisale da neće sa DPS praviti bilo kakvu većinu.

"Da neće sarađivati sa DPS u ovom mandatu. Podsjetiću da su tada opštinska i državna izborna komisija grubo zloupotrijebljene i da smo izbore dobili dva mjeseca nakon izbornog dana usvajanjem prigovora koje su podnijele Demokrate. Toliko o poštenom odnosu DPS", naglasio je Krapović.

Na tvrdnje da su oni donijeli mržnju i revanšizam u grad, Krapović je zapitao kome treba na današnji dan ovo što se radi.

"Kome u postepidemijskom periodu , krajem maja mjeseca, prije nikad goreg ambijenta za sezonu, treba ovakav cirkus u Budvi. Zarad tri mjeseca vlasti?", kazao je Krapović.

Krapović je odbacio na tvrdnje lidera DPS Budva Predraga Jelušića da gradska uprava nije realizovala brojne projekte.

"Moramo naglasiti da su svi projekti DPS unazad 20 godina se nalaze u dokaznom depou Specijalnog tužilaštva", rekao je Krapović i naveo projekte koje je aktuelna vlast uradila.

Lider Demokrata Budve, Mijomir Pejović kazao je da želi da pošalje jasnu poruku građanima Budve .

"2016. godine DPS je potučen do nogu u Budvi, 2018. na predsjedničkim izborima, Đukanović je u Budvi potučen do nogu, 2020. će ponovo biti potučeni do nogu. To treba da im bude jasno, koliko god se trudili da kupe jednog ili više odbornika, na izborima u ovom gradu za dugi niz godina nemaju šta da traže", kazao je Pejović.

Osvrćući se na priče o šatoru i kvalifikacijama koje se mogu vidjeti u pojedinim medijima, on je podsjetio da je sličan šator DPS montirao 2014. ispred zidina Starog grada.

"Prije šest godina, a to treba svi da se sjete, šator je bio postavljen za jednu reviju Vivijen Vestvud za šta je plaćeno 45 hiljada eura, a revija nije održana niti kreatorka došla", kazao je on.