Krapović: Odbrana Budve iznjedrila recept kako je moguće braniti izbornu volju

"Vidjeli smo da, kada se taj uslov ispuni, kriminalna hobotnica neminovno kapitulira i staje se na put onima koji žele da sruše temelje parlamentarizma"

19681 pregleda 134 reakcija 74 komentar(a)
Krapvoić, Foto: Demokrate
Krapvoić, Foto: Demokrate

Potpredsjednik Demokrata, Dragan Krapvoić kazao je da je ta partija obećala građanima Budve i Crne Gore da će čuvati i sačuvati izbornu volju građana.

"Sačuvali smo je 2016, čuvali smo je tokom cijelog mandata, sačuvali smo je sinoć, sačuvaćemo je uvijek kada kriminalna hobotnica DPS-a pruži k njoj svoje kriminalne pipke. Mnogo je razloga da se izborna volja građana štiti, a prvi i osnovni jeste taj što nju kao instancu superiornu svakoj vlasti u državi prepoznaje i Ustav Crne Gore, u članu 2: "Ne može se uspostaviti niti priznati vlast koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana na demokratskim izborima, u skladu sa zakonom.", rekao je Krapović.

Kaže da je "sinoćnja odbrana Budve iznjedrila i uspješan recept kako je moguće izbornu volju građana Budve i Crne Gore braniti i ubuduće od nasrtaja, na nju, kriminalne hobotnice DPS-a: sinhronizovanim djelovanjem svih iskrenih odbornika opozicije."

"Vidjeli smo da, kada se taj uslov ispuni, kriminalna hobotnica neminovno kapitulira i staje se na put onima koji žele da sruše temelje parlamentarizma. Napustivši sjednice SO pokazali su svu nemoć i naprsline svojih političkih nauma i, umjesto temelja parlamentarizma, srušili su sebe, i to sopstvenim neistinama izrečenim na račun vladajuće većine. Kao što smo ranije istakli, dužnost svakog funkcionera Demokrata je da odbrani arhipelag slobode u Crnoj Gori koji sačinjavaju opštine u kojima DPS nije na vlasti. A sinoć smo se uvjerili da to mora biti ne samo dužnost Demokrata, nego i svih nas koji baštinimo ideju slobodne države sa svim joj pripadajućim pravima i slobodama", rekao je Krapović.

Bonus video: