Izbacio policajce iz kluba DF-a

Medojević pozvan u Sud za prekršaje zbog incidenta u Skupštini

30320 pregleda 8 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević pozvan je na prekršajnu odgovornost jer je u noći usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti istjerao policajce iz poslaničkog kluba.

Medojević je juče dobio poziv da se javi Sudu za prekršaje jer je, kako je saopšteno iz Pokreta za promjene, 27.12.2019. branio dignitet parlamenta prilikom upada novodnog skupštinskog obezbjeđenja u poslanički klub DF-a.

“...Policijska čizma i navodna demokratija, u najvećem Zakonodavnom domu, ne idu zajedno. Represija koju sprovodi režim i čelnici DPS-a nad poslanicima DF-a, a u kojoj im asistira policija i Ivan Brajović, vrlo brzo vratiće se kao politički bumerang režimu”, navodi se u saopštenju PzP.

On je “Vijestima” objasnio da su policajci izgurali poslanike DF-a iz plenarne sale i ugurali ih u klub, odakle su ih zatim priveli.

“Dvojica su bila zadužena za mene, ugirali su me u klub a ja sam im rekao da su to naše prostorije, da moraju da bježe odatle, da ih je sram bilo i da će odgovarati za ovo što rade”, prenio je Medojević.

Neposredno prije glasanja o Zakonu, dio poslanika DF-a izazvao je incident u sali, iščupao skupštinski mikrofon, a neko je bacio i petardu. Nakon toga skupštinsko obezbjeđenje i službenici Uprave policije, kojima je komandovao Dragan Blagojević, šef Odsjeka za obezbjeđenje objekata i ličnosti, izveli su poslanike Fronta iz sale.

“Umjesto da krivično odgovaraju za neustavni upad u Skupštinu, oni podnose krivičnu prijavu protiv mene. Ovo je osvjeta Duška Markovića i Veselina Veljovića zbog mojih tvrdnji da su dio mojkovačkog klana”, rekao je poslanik.

On podsjeća da je policija “protivustavno iznosila poslanike iz zgrade parlamenta”: “ Skupština Crne Gore, na čelu sa Ivanom Brajovićem, već odavno trpi degradiranje kao najveći Zakonodavni dom, a poslanike iz DF izlaže neustavnim i protivzakonitim šikaniranjem”.

Bonus video: